I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Kuća zdravlja
Aktuelno

Posebna parking karta od 1200 dinara za neplaćanje parkiranja

Nekolicina vozača bila je iznenađena kada je u prethodnim danima na svojim automobilima zatekla priznanicu za naplatu parkiranja u iznosu od 1200 dinara.

priznanica

Kako saznajemo u Javno komunalnom preduzeću „Pijace i parkinzi“, reč je o Posebnoj parking karti (PPK) kojom se vozači „kažnjavaju“ za neplaćanje parkiranja na javnim mestima, kao i u slučajevima prekoračenog vremena za parkiranje koje se uplaćuje putem SMS poruke.

– U proteklom periodu uložilli smo velike napore u cilju iznalaženja najboljeg načina za naplatu dugovanja za nenaplaćeno parkiranje. Naravno za sve one vozače koji uredno parkiraju svoja motorna vozila i pritom uplate parkiranje na opštim parkiralištima kroz kupovinu doplatne karte ili SMS porukom, neće imati problem, dok će u suprotnom dobiti ovu Posebnu parking kartu koja iznosi 1200 dinara. Po dobijanju ove karte, korisnik parkirališta je u obavezi da u narednih pet dana izmiri dospelu obavezu, jer će u protivnom naše preduzeće pripremiti dokumentaciju za pokretanje prekršajnog postupka i dostaviti je Odseku za lokalnu poresku administraciju koji nadležnom sudu podnosi zahtev za pokretanje prekršajnog postupka, priča za portal I love Zrenjanin direktor JKP „Pijace i parkinzi“ Ilija Mandić.

PerSu marketi

Prema njegovim rečima, ovu Odluku o parkiranju donela je Skupština grada na osnovu preporuke „Pijace i parkinzi“, jer je na osnovu ranije izdatih obaveštenja za neplaćanje parkinga, u proteklom periodu akumuliran višemilionski dug.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Podsećamo, vozačima koji koriste javne parkinge data je opcija da prakiranje plaćaju putem SMS-a, ili takozvanom „greb-greb“ parking kartom, a koji jednako obezbeđuju il dnevno parkiranje po zonama ili jedan sat parkiranja.

Cene parkiranja na opštim parkiralištima u zonama nisu promenjene, osim na parkinzima Prevlaka i Žitni trg gde je cena za sat vremena parkiranja sa 25 povećana na 30 dinara.

 

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh