I love Zrenjanin portal

  • Nexe
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Aktuelno

Poseban kolektivni ugovor za veća prava zaposlenih u javnim preduzećima

Gradonačelnik Čedomir Janjić i predsednik gradskog odbora sindikata zaposlenih u komunalno-stambenoj delatnosti Srbije, Ljubomir Srdić, potpisali su danas Poseban kolektivni ugovor za javna komunalna i ostala javna preduzeća u Zrenjaninu.

Ovim ugovorom obuhvaćeno je oko 1200 zaposlenih u svim javnim preduzećima koje je osnovao grad – Direkciji za izgradnju i uređenje grada, Vodovodu i kanalizaciji, Čistoći i zelenilo, Pijacama i parkinzima, Gradskoj stambenoj agenciji, Gradskoj toplani, Rezervatima prirode, Radiju Zrenjanin, Turističkom centru grada Zrenjanina i poslednje osnovanom preduzeću „Zrenjaninska objedinjena naplata“.

potpisivanje-kolektivnog-ugovora-komunalna-preduzeća

– Ugovor je potpisan na tri godine i njime smo Zakon o radu podigli na mnogo viši nivo, kako bi prava zaposlenih bila zaštićena. To je dobar primer za sve ostale grane na teritoriji grada Zrenjanina da i oni po ugledu na nas pokušaju da porade na svojim pravima. Zaposleni su obuhvaćeni i kroz godine staža, godine provedene na radu, a oni koji imaju šezdeset godina ne mogu biti proglašeni tehnološkim viškom, rekao je Srdić.  

I Taxi Zrenjanin

Postignutim dogovorom sa sindikatom i stvaranjem boljih uslova za zaposlene zadovoljan je i gradonačelnik Zrenjanina.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

– Mislim da smo napravili dobar iskorak mislim da naši radnici, naši komunalci mogu da budu zadovoljni odnosom sa osnivačem odnosno Gradom, i u naredom periodu će ovaj sporazum doći do izražaja. Mi gledamo da i pored mnogo štednje, restrikcija u svakom pogledu koje planiramo za 2015. godinu, naše radnike zaštitimo jer nije lako raditi na ulici, deponiji, u nekom šahtu dubokom dva – tri metra i mislim da ti ljudi zaslužuju da ih zaštitimo maksimalno, koliko nam zakon dozvoljava, rekao je JAnjić nakon potpisivanja.

 

Potpisisvanje Posebnog kolektivnog ugovora pozdravio je i Žika Živadinović predsednik Pokrajinskog odbora sindikata zaposlenih u komunalno stambeno delatnosti Vojvodine.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh