I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Porinuće broda „Kirstin H“ u brodogradilištu „Shipyard Bomex 4M“ (VIDEO)

U brodogradilištu „Shipyard Bomex 4M“ danas je porinut brod „Kirsti H“ za norveškog kupca „Haugland AS“.

Svečanom porinuću prisustvovali su ministar za rad i boračka pitanja Aleksandar Vulin, gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić te Dragomir   Subić ispred brodogradilišta „Bomex 4M“ kao i Endre Haugland ispred norveškog naručioca.

Image1

Čast mi je što sam danas u Zrenjaninu jer ovim događajem potvrđujemo da domaća pamet, znanje, rad i kvalitet mogu da stoje rame uz rame uz mnogo razvijenije zemlje sveta kada je u pitanju brodogradnja – rekao je ministar Vulin ovom prilikom.

PerSu marketi

Image2

 

Dužina broda namenjenog prevozu žive ribe  je  70 metara, širina mu je 12 metara, a  visina 10 metara. U trup broda, zapremine 1800 metara kubnih  ugrađeno je gotovo 2.5 kilometra cevi. Težina ovog plovnog objekta iznosi 750 tona dok je ukupna vrednost investicije  preko 2 miliona evra. Brod je visoko tehnološki opremljen kako i zahtevaju moderni standardi na tržištu i jedan je od najtežih ikada sagrađenih u Srbiji. Nakon porinuća ovaj brod kreće na četvoronedeljno putovanje Dunavom, Crnim Morem, Mediteranom i Atlantikom do norveškog brodogradilišta gde će se uraditi finalni zahvati pre puštanja u promet u januaru sledeće godine rekli su za naš portal vlasnici broda prilikom porinuća. Pogledajte u video prilogu izjave ministra Aleksandra Vulina, Dragomira Subića, Čedomira Janjića kao i kako je brod „krstila“ Kirstin Haugland supruga vlasnika kompanije.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

 

 

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh