I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Kuća zdravlja
Aktuelno

Poreska reforma ne ide u prilog lokalnim samoupravama

Grad Zrenjanin danas je bio domaćin sednice Stalne konferencije gradova i opština, nakon koje su članovi predsedništva poslali poruku da traže hitan sastanak sa Ministarstvom finansija, jer se ne slažu sa najavljenom reformom poreske politike.

Najavljeno je da će sednici prisustvovati ministar finansija Lazar Krstić i ministar za regionalni razvoj i lokalnu samoupravu Igor Mirović, što bi bila prilika da se otvore mnoga pitanja o finansiranju lokalnih samouprava, ali je njihov dolazak otkazan nekoliko sati pred početak sednice.

skgo

„Najavljena poreska reforma mogla bi u značajnoj meri da oteža rad lokalnih samouprava“, mišljenje je predsedništva SKGO.

Fordomanija

ivan-bosnjakGradonačelnik Zrenjanina Ivan Bošnjak izneo je podatak da su u prvoj polovini 2013. godine prihodi od poreza umanjeni za 160 miliona dinara i da bi, ukoliko se takav trend nastavi, svi mogli osetiti posledice.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

On je rekao da je razmatranje mera najavljene poreske reforme i smanjenja poreza na zarade od izuzetnog značaja za funkcionisanje lokalne samouprave, naročito obrazovnih i ostalih javnih ustanova, koji su u velikoj meri zavisni od budžetskih prihoda.

Sa drastičnijom situacijom suočilo se Vranje čiji je gradnačelnik Zoran Antić saopštio predsedništvu da je u poslednjih godinu dana budžetski prihod smanjen za 400 miliona dinara.

Predsedništvo Stalne konferencije opština i gradova zatražiće od države da se lokalnim samoupravama obezbedi novac za održavanje puteva s obzirom da je u njihovu nadležnost prebačeno 6000 kilometara regionalnih puteva.

Oni su ukazali na loše stanje puteva u lokalnim samoupravama podsećajući da se bliži zimska sezona, a da nema dovoljno novca za njihovu pripremu.

 

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh