I love Zrenjanin portal

  • Nexe
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Popravka krova EGŠ „Nikola Tesla“ – prioritet

Pokrajinska vlada  izdvojila je 53,5 miliona dinara za obnovu osnovnih i srednjih škola i domova za smeštaj učenika na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine.

Na spisku škola su i Elektrotehnička i građevinska škola „Nikola Tesla“ iz Zrenjanina i Srednja škola „Svetozar Miletić“ iz Novog Sada kojima je ukupno dodeljeno 10,7 miliona dinara.

O prioritetima za sanaciju za koja će biti utrošena ova sredstva razgovarali smo sa dr Marijom Servo direktorkom EGŠ „Nikola Tesla“ Zrenjanin.

egs-nikola-tesla

Popravka krova u ovom trenutku je prioritet iako postoji i potreba za obnovom fasade i unutrašnjim krečenjem  –   zgrada EGŠ „Nikola Tesla“ Zrenjanin

I Taxi Zrenjanin

– Na prvom mestu je sanacija  krova školske zgrade. Naša škola se sastoji od kompleksa od dve zgrade koje su povezane dvorištem. Zgrada koja je bliže centralnom jezeru sagrađena je još 1894.  godine i jedno duže vreme u nju nisu ulagana veća sredstva za sanaciju ili održavanje. U proleće 2015. godine na ovoj zgradi je počeo da se obrušava krov i građevinska inspekcija je naložila da se zatvori glavni ulaz. Nakon toga naloga taj ulaz je zatvoren i ogađen, a đaci i zaposleni koristili su ulaz kroz dvorište – kaže dr Servo Marija.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Ukrasna ograda postala potencijalna pretnja

Ove jeseni počela je da se nakrivljuje i ukrasna ograda od kovanog gvožđa koja se nalazi na krovu zgrade pa postoji i realna pretnja da ona padne. Zbog toga je sada zatvoreno i dvorište škole i koristi se samo jedan ulaz.

ograda-opasnost

Od strane Gradske uprave obećano je privremeno rešenje, a to ja da se ograda  skine kako bi dvorište opet moglo da se koristi. Budući da su sredstva koja su nam odobrena tražena zbog kompletne sanacije krova smatram da će ona biti dovoljna da se dotrajali stari krov potpuno skine i da se stavi nov krov. To je u ovom trenutku prioritet. Budući da je ova zgrada i spomenik kulture mi smo tražili i dobili sve potrebne dozvole za sanaciju krova kao i za izmeštanje ukrasne ograde koja nakon sanacije mora da se vrati u prvobitno stanje. Naravno postoji i potreba za obnovom fasade kao i za unutrašnjim krečenjem ali sanacija krova je zasada najpotrebnija. Sada sledi period javnih nabavki, a radovi će verovatno biti obavljani tokom letnjeg raspusta. Nadam se da će svi radovi biti završeni do početka sledeće školske godine – zaključila je dr Servo.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh