I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Spasimo život šestogodišnjeg Zrenjaninca

Šestogodišnji Miloš Markov iz Zrenjanina, boluje od akutne limfoblastne leukemije. U cilju pripreme za transplantaciju koštane srži, Milošu je hitno potrebna pomoć dobrovoljnih davaoca AB RhD negativne ili AB RhD pozitivne krvne grupe.

mios-markov

Miloš sa majkom Milenom

Mali Miloš trenurno se nalazi na novosadskoj Dečijoj klinici i, u pratnji porodice, 11. novembra otputovaće u Italiju na kliniku za zračenje organizma. U ovoj ustanovi će se izvršiti priprema za transplataciju koštane srži koja je planirana sedam dana kasnije. Prema rečima njegove mame Milene Mišić Markov, veliki broj Zrenjaninaca i Beograđana već se uključio u ovu akciju.

Iako Miloš trenutno ima upalu pluća i njegovo zdravstveno stanje nije najbolje, nadamo se skorom oporavku, rela je dečakova majka za portal I love Zrenjanin u današnjem telefonskom razgovoru.

I Taxi Zrenjanin

 

VREMENA ZA ČEKANJE – NEMA

Dobrovoljni davaoci trombocita moraju ispunjavati određene uslove kako bi ušli u proceduru pripreme.  Poželjno je da su lica već dobrovoljni davaoci krvi i da imaju između 18 i 50 godina.  Ujedno moraju biti zdravi, ne smeju uzimati lekove i moraju biti teži od 70 kilograma.

Građani koji ispunjavaju navedene kriterijume i žele da pomognu, neophodno je da se jave Službi transfuzije Opšte bolnice u Zrenjaninu ili u Institut za transfuziju krvi Srbije u Beogradu, najkasnije do 5. novembra.

Nakon testiranja, ukoliko analize uzorka potvrde da je davalac odgovarajući, on se šalje na separaciju krvi.  Davaocima se uzimaju isključivo trombociti a svi ostali sastojci krvi vraćaju se nazad i taj postupak traje oko sat i po vremena.

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh