I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Pomozimo Eriku da stane na noge i izgovori prve reči

Erik Kalmar ima dvanaest godina i od rođenja se bori sa cerebralnom paralizom. Dečaku je deformisana kičma, imao je operaciju kuka i trpi jake bolove zbog spinalnog spazma.

Pokretan je samo uz pomoć invalidskih kolica. Ne može da govori niti da samostalno zauzme bilo koji položaj.

erik-kalmar

Erik se do sada lečio samo u Novom Sadu, a porodica je odlučila da šansu potraži u lečenju van granica naše zemlje. Potreban je tretman matičnim ćelijama u Beču, banjska lečenja sa rehabilitacijama u Slovačkoj ( Rennona ) i Igalu ( Institut Dr. Simo Milošević ), delfin terapija u Turskoj, Antaliji kao i plaćanje troškova prevoza i boravka. Sve ove tretmane potrebno je odraditi više puta kako bi Eriku bilo bolje.

Fordomanija

Tužna priča o Erikovom teškom životu počela je još na rođenju.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

-Kada sam saznala da sam u drugom stanju, lekari su mi saopštili da čekam blizance. Bila sam jako srećna što mojoj deci stižu braća i što se naša porodica širi. Trudnoća je tekla normalno, sve do osmog meseca, kada nam se srušio ceo svet, počinje svoju ispovest Valika Kalmar, Erikova majka. – Nakon niza komplikacija u porodilištu, rodila sam blizance prirodnim putem. Znam da su moja deca bila zdrava u mom stomaku, međutim, sutradan me je ačekala vest da moja deca hitno treba da se premeste u Beograd. Tada smo i saznali da su obe bebe u teškom stanju. Nismo mogli da shvatimo šta nam se desilo. Posle nedelju dana, suprug i ja smo otišli u bolnicu misleći da će sve biti u redu, ali nam je doktor javio tragičnu vest da smo izgubili jedno dete, Aleksa. Taj osećaj ne mogu da opišem…Pored svih problema, doktor je preporučio da i drugo dete, Erika, ostavimo u bolnici jer „ni za njega nema nade“, priča Valika za portal I love Zrenjanin.

erik-kalmar1

Usledio je težak period. Godinu dana nakon rođenja, porodica Kalmar saznaje da Erik boluje od cerebralne paralize. Od toga, porodica se bori ne samo protiv bolesti nego i za dečakov život.

– Do sada smo išli na brojne rehabilitacije i operacije, privatne terapije koje smo sami plaćali, a pomogali su puno i naši prijatelji. Pre godinu dana Erik je imao operaciju kuka u Novom Sadu, i oporavak je vrlo težak. Pre tri godine prvi put smo čuli za operaciju matičnih ćelija, a ove godine smo upoznali jednu porodicu iz Beograda koja takođe ima dete obolelo od cerebralne paralize. Njihovo dete je već imalo tri operacije matičnim ćelijama, i posle svake operacije bilo je sve bolje. Od tada je naš cilj tretman matičnim ćelijama, a pored toga su potrebne rehabilitacije u inostranstvu. Najveća prepreka jeste nedostatak materijalnih sredstava, budući da su operacije i rehabilitacije jako skupe. Morali smo da tražimo pomoć od drugih ljudi, obratili smo se Humanitarnoj fondaciji Novi Beograd. Omogućen je humanitarni broj za SMS poruke i žiro račun, za ljude dobre volje koji bi mogli da pomognu našem detetu Eriku, završava svoju priču Valika Kalmar.

Porodica Kalmar moli sve ljude dobre volje da pomognu kako bi Erik stao na noge i izgovorio prve reči.

Da pomognete Eriku upišite 106 i pošaljite na 3030

Više informacija na budihuman.rs

erik-kalmar-budi-human

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh