I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Poljoprivrednici srednjeg Banata prikupljaju stočnu hranu za ugrožena područja

Predstavnici Opštinskih štabova za vanredne situacije sa teritorije Srednjobanatskog okruga dogovorili su danas načine prikupljanja i distribucije stočne hrane na ugrožena područja.

poljoprivrednici
Dogovoreno je da štabovi preko svojih lokalnih udruženja poljoprivrednika, stočara i povrtara i u saradnji sa mesnim zajednicama, izvrše popis količine i vrste stočne hrane za doniranje.

– Prvo će biti urađen popis, i sve će se vršiti pod nadzorom fitosanitarnih inspektora, jer roba mora biti u potpunosti ispravna. Do 8 sati ujutru svi opštinski štabovi će javljati kojom količinom i vrstom robe raspolažu, da bi zatim, u korodinaciji sa Republičkim štabom za vanredne situacije, ta roba bila prevezena tamo gde je najpotrebnija, izjavio je načelnik Srednjobanatskog upravnog okruga Dušan Šijan neposredno nakon završetka sastanka.

On je apelovao i pozvao sugrađane koji imaju kamione, šlepere i ostala sredstva za prevoz robe, da pomognu u distribuciji robe koja se prikuplja za stanovnike poplavljenih opština.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
PerSu marketi

– Imamo probem sa nedostatkom kamiona, i molio bih da se jave sugrađani koji mogu da nam pomognu, rekao je Šijan.

U Zrenjaninu su do sada smeštene 74 osobe iz poplavljenih krajeva, a iz Okružnog štaba za vanredne situacije je apelovano na građane koji primaju evakuisana lica, da ih prijave Crvenom krstu kako bi mogli da ostvare pravo na zdravstvenu zaštitu, eventualni nastavak terapije i pohađanja nastave za školsku decu.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh