I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Poljoprivredna škola obezbedila najmodernija sredstva za praktičnu nastavu

Konkurišući za projekat podrške EU, Srednja poljoprivredna škola obezbedila je najmoderniju opremu za praktičnu nastavu čiji deo je danas predstavljen u krugu škole.

Vrednost nabavljenje opreme koju je obezbedila Britanska ambasada je 200 hiljada evra. Tu spadaju traktor, oprema za veterinarske kabinete, freza, roto-baler, rasipač mineralnih đubriva, pneumatske makaze i drugo. Praktična nastava sada će moći da se održava na, u ovom trenutku, najsavremenijoj opremi koja postoji – kaže prof Milica Damjanović Tomin direktorka ove škole.

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i prof Milica Damjanović Tomin

I Taxi Zrenjanin

Jedna od preporuka lokalne samouprave bila je i da se potreban novac obezbedi projektima i zahtevima prema višim nivoima vlasti. Jedna od takvih primera je i realizacija upravo ovog projekta Poljoprivredne škole. Sve škole, institucije, ustanove kao i sportski klubovi mogu da računaju na punu podršku prilikom predfinansirana i pisanja projekata   – rekao je gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić prilikom posete ovoj školi.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Srednja poljoprivredna škola jedna je od 10 škola u Srbiji od ukupno 49 koje su putem ovog projekta obezbedile sredstva za unapređenje praktične nastave. Time se značajno doprinosi unapređenju dualnog obrazovanja za blizu 500 učenika ove škole kako na ekonomiji od površine 100 hektara tako i u samoj školi.

– Značajno je što većina naših đaka, već sada  ima jasnu viziju gde i šta će raditi nakon završetka školovanja – zaključuje direktorka Damjanović Tomin.

Slobodan Vučetić iz Taraša

Jasna vizija nakon završetka školovanja

Đaci su sa velikim interesovanjem dočekali novu opremu na kojoj će ubuduće moći da rade praktičnu nastavu. Jednako su zadovoljni i oni koji su tek započeli srednjoškolsko obrazovanje kao i učenici završnih razreda.

– Moja porodica se dugo godina bavi poljoprivredom, konkretno proizvodnjom mleka kao i ratarstvom i povrtarstvom. Realizovanje nastave na ovakvim savremenim mašinama nam dosta znači budući da tehnika svakog dana napreduje i menja se. Ja pohađam poljoprivrednu školu da bih usvojio i  usavršio svoja znanja. Nakon srednje škole planiram da nastavim školovanje na Poljoprivrednom fakultetu, a nakon toga da nastavim porodični posao  –  rekao je za naš portal Slobodan Vučetić iz Taraša učenik 4 razreda ove škole na smeru poljoprivredni tehničar.

Peter Čordaš iz Mužlje

– Znanje i praksa koju ovde stičem na  savremenim mašinama mnogo mi znači i na konkretnom poslu na porodičnom poljoprivrednom imanju. Planiram da se po završetku škole potpuno posvetim proizvodnji povrća čime se bavi moja porodica –   kaže Peter Čordaš takođe učenik 4. razreda na smeru poljoprivredni tehničar.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh