I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Aktuelno

Poljočuvari za deset dana sprečili brojne krađe i požare

Poljočuvarska služba za desetak dana uspela je da spreči brojne krađe i suzbije požare. Rezultate njihovog rada predstavio je koordinator službe Branislav Lazić koji je danas medijima rekao da je u nekim slučajevima morala da reaguje i policija.

– U naseljenom mestu Botoš poljočuvari su otkrili grupu kradljivaca koji su krali pojilice, kablove i policija je morala da interveniše. Šteta koju bi kradljivci napravili iznosila bi oko 600.000 dinara. Sankcionisali smo nekoliko požara, uhvatili smo kradljivce drva na Zlatici. Rezultati su vidljivi već u ovih desetak dana koliko smo na terenu, ljudi sada mogu da se osećaju sigurnije jer je u prethodnom periodu bilo dosta krađa i na otvorenom i po kućama. Susretali smo se i sa napadima na poljočuvare jer su kradljivci spremni na sve, a takvi slučajevi zabeleženi su u Melencima, Ečki i Lukićevu, rekao je Lazić i dodao da su najveće probleme imali sa nomadima kod kojih je policija morala da interveniše.

poljo
Poljočuvari su u svom dosadašnjem radu sprečavali krađe kukuruza, drva, uništavanje protivgradnih i sistema za navodnjavanje. Takvim radom uspeli su da smanje broj krađa za 50 %, a od njih se i u buduće očekuju dobri rezultati kako bi poljoprivrednici imali što manje štete na njivama.

– Grad se potrudio da zaposli 40 poljočuvara i tako obezbedi 40 porodica. Od vas tražimo da marljivo obavljate svoj posao, da održavate red i mir u našim atarima. Razgovaraćemo sa sudijom za prekršaje da se procesi ubrzaju, očekujemo i nabavku dodatne opreme, najavio je zamenik predsednka Skupštine grada, Ljubomir Stanisavljev.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
PerSu marketi

O tehničkom opremanju službe govorio je i Dušan Kuridža zadužen za logističku podršku.

– Dobili smo finansijska sredstva kojima ćemo opremiti službu tako da imate svu opremu kako zbog tehničkih nedostataka ne bi došlo do odbijanja prijava. Za sada imamo pet vozila, i ona će biti podeljena po sektorima i raspoređena tamo gde su najpotrebnija, kaže Kuridža.

O pravima i obavezama u skladu sa propisima i radnim zadacima koje poljočuvari obavljaju, govorio je pravnik Zlatomir Momirski.

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh