I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Pola veka Studentskog doma u Zrenjaninu

Zrenjaninski studentski dom „Mihajlo Predić dr Miša“ 50 godina brine o smeštaju mladih ljudi, koji zbog studiranja dolaze u naš grad.

Svečanim prijemom, ova ustanova danas je obeležila značajan jubilej.

 jubilej_studentski_dom_zrenjanin_torta

Dom je osnovan 20. novembra 1963. godine i do 1993. je delovao kao samostalna ustanova. Od tog datuma je deo Studentskog centra Novi Sad.

PerSu marketi

Studentski dom u Zrenjaninu je dom druge kategorije sa  sa 60 trokrevetnih i 7 četvorokrevetnih soba umreženih u računarsku mrežu koja pruža mogućnost korišćenja interneta. Stanarima su na raspolaganju dve čitaonice, studentski klub, sala za rekreaciju sa teretanom i sportski teren. Mesečna cena smeštaja iznosi 1.430 dinara.

 – Ovih 50 godina označavaju neku zrelost, ali za nas je to tek rana mladost jer nam predstoji puno posla. Tokom ovih godina, u našem domu boravilo je oko 4000 mladih iz svih krajeva Vojvodine i Srbije i iz Republike Srpske, istakla je Tanja Dulović upravnica Studentskog doma.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Dulovićeva je dodala da se u budućnosti planira izgradnja menze, pretvaranje dvokrevetnih soba od sadašnjih trokrevetnih jer, kako je rekla – „i naši studenti zaslužuju smeštaj kao njihove kolege u domovima u Novom Sadu i Beogradu“.

jubilej_studentski_dom_zrenjanin

Tanja Dulović i Jovan Bjelobaba

– Iako Studentski centar Novi Sad u svom sastavu broji deset studentskih domova – osam u Novom Sadu i po jedan u Zrenjaninu i Somboru – naša ustanova je uvek veliku pažnju posvećivala domu „Mihajlo Predić dr Miša“. Stoga je 2007. godine izvršeno veliko renoviranje u kom je on potpuno rekonstruisan, pa se od tada, za smeštaj traži mesto više, izjavio je Jovan Bjelobaba, direktor Studentskog centra Novi Sad.

Zamenik pokrajinskog sekretara za nauku i tehnološki razvoj Goran Stojanović, istakao je na današnjoj svečanosti da je jasno strateško opredeljenje Vlade Autonomne Pokrajine Vojvodine „da ulaganje u nauku i visoko obrazovanje jedino može doneti održiv razvoj društva“.

– Zrenjanin sebe vidi kao pravi centar Banata, a da bi u tome i uspeo, potrebna mu je pomoć mladih. Iz tog razloga ćemo se truditi da u budućnosti i dalje unapređujemo znanje i život studenata u našem gradu, rekao je gradonačelnik Ivan Bošnjak.

 studentski_dom_zrenjanin

STUDENTIMA NEDOSTAJE MENZA

Milijana Munižaba došla je u naš grad iz Velikog Središta kako bi studirala na Visokoj tehničkoj školi.

 – U domu stanujem već dve godine. Vreme mi je brzo prošlo jer je društveni život odličan. Što se tiče uslova života, zadovoljni smo, ali svakako da može i bolje.

Njen komšija, student Tehničkog fakulteta, Marko Munćan o društvenom životu takođe ima samo reči hvale, i ističe da im najviše nedostaje menza.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh