I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Dr Zoran Gojković: Pokrajina će ulagati u zrenjaninske zdravstvene ustanove

Pokrajinski sekretar za zdravstvo dr Zoran Gojković u pratnji svojih saradnika obišao je danas zdravstvene ustanove u Zrenjaninu – Zavod za javno zdravlje Zrenjanin, Specijalnu bolnicu za plućne bolesti dr Vasa Savić i Opštu bolnicu Đorđe Joanović u kojima je razgovarao sa rukovodećim kadrom o aktuelnim problemima i potrebama.

Prilikom posete zrenjaninskoj bolnici, pokrajinski sekretar je obišao prostor buduće angio-sale koja bi za par meseci trebala da bude u funkciji.

-U Opštoj bolnici „Đorđe Joanović“ u Zrenjaninu godišnje se uradi preko 280.000 pregleda, hospitalizuje se preko 18.000 građana srednjeg Banata, i to su ogromne brojke. U svemu tome, zrenjaninska bolnica ima veliki dug koje je sadašnje rukovodstvo nasledilo, a koji iznosi preko 600 miliona dinara. Pri kraju je postupak javne nabavke za opremu angio-sale za lečenje kardiovaskularnih bolesnika čime će zdravstvena zaštita ovog dela pokrajine biti podignuta na jedan izuzetan nivo. Bolnica u Zrenjaninu biće nosilac lečenja kardiovaskularnih bolesnika u celom Banatu, istakao je pokrajinski sekretar.

PerSu marketi

NABAVKA RENDGEN APARATA PLUĆNOJ BOLNICI

On je najavio i da je tokom sastanka u Specijalnoj bolnici za plućne bolesti dr Vasa Savić danas dogovorena nabavka novog renden aparata.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

– U tu zdravstvenu ustanovu od 1978. godine nije ušao nijedan novi ozbiljniji aparat. Dogovoreno je da se, u saradnji sa gradom Zrenjaninom i stručnim službama, krene u realizaciju idejnih projekata za rekonstrukciju dela objekata opšte bolnice koji nisu u sklopu nove zgrade, iz razloga što očekujemo da ćemo uštedama koje je pokrajinska vlada ostvarila u 2016. godini, i rebalansom budžeta, uspeti da na jesen krenemo u adaptaciju i rekonstrukciju starih objekata zdravstvene zaštite u ovom gradu, istakao je Gojković dodavši da je u toku konkurs Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo kojim su opredeljena sredstva od 190 miliona dinara, od kojih će „značajan deo dobiti i zdravstvene ustanove u Zrenjaninu“.

BOLNICA I DALJE U PROBLEMU S KADROM

Direktor bolnice dr Jovan Sekulić napomenuo je nakon sastanka da se ta zdravstvena institucija i dalje bori sa tri vrste problema – nedostatkom kadra, opremom i objektima.

– Nigde nije idealna situacija. Aplicirali smo za sredstva za rekonstrukciju prostora, nešto manje za opremu, a takođe smo izložili i problem sa kadrom. Očekujemo da ćemo tu dobiti podršku, da ćemo uspeti da zaposlimo nekoliko lekara i medicinskih sestara, rekao je direktor bolnice.

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić zadovoljan je komunikacijom ostvarenom sa pokrajinskom administracijom.

– Danas smo za jednim stolom bili svi – predstavnici pokrajine, republike ali i lokala, i dosta smo dobrih stvari dogovorili, pre svega onih od kojih će naši pacijenti imati koristi bilo da se leče ambulantno ili bolnički, istakao je Janjić napomenuvši da će grad nastaviti da sarađuje sa zrenjaninskom bolnicom.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh