I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Aktuelno

Poklon Zrenjaninskoj gimnaziji – zajednički rad umetnika

Svečanim uručenjem „Zajedničke slike“, koja je nastala kao potreba dokumentarnog filma „Zrenjaninska Gimnazija i Ivan Lerik“, grupa od dvanaest slikara pokazala je na poseban način svoje duboko poštovanje prema toj prosvetnoj ustanovi koja ove godine proslavlja 170 godina postojanja.

lerik-gimnazija-poliptih

Direktor Zrenjaninske gimnazije, Milan Radaković, zahvalio se inicijatoru, književniku Zoranu Slaviću, režiseru dokumentarnog filma, na ovom jedinstvenom poklonu, posebno ističući rad 12 autora, koji su nekada pohađali Gimnaziju ili su radili u njoj.

Pozdravljajući prisutne, Zoran Slavić je izjavio da delo svih slikara nije samo dar ovoj prosvetnoj i kulturnoj ustanovi, nego i dokaz odanosti i stvaralačkog duha, koji i dan danas živi u učionicama ove škole.
Umetničke radove na ovom poliptihu su obavili slikari Rudolf Brkić, Milica Bjelanović, Dragana Starovlah, Olivera Ludoški, Duško Kirćanski, Aleksandar Kačar, Radovan Živankić, Jimmy Stepanoff, Flora Viorel, Milutin Mičić, Predrag Lojanica i Rastko Stefanović.

I Taxi Zrenjanin

Stvaranje ovog platna omogućili su agencija „ Digital Style“ i Kulturni centar Zrenjanin.
Uručenju umetničkog dela prisustvovao je i Duško Radišić, pomoćnik gradonačelnika grada Zrenjanin.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh