I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Pozorište Zrenjanin
Aktuelno

Podneta inicijativa za izgradnju Biciklističke staze Peskara

Porodica Radojković, ćerka Radmila i otac Dragan, stanovnici Mesne zajednice „Sava Kovačević“, nedavno su pokrenuli inicijativu pod nazivom „Biciklistička staza Peskara“, koja ima za cilj izgradnju biciklističke staze od Bagljaša do Nove kolonije – tačnije do kupališta „Peskara“.

Pored razvoja biciklizma i infrastrukture grada, ova inicijativa za opšti cilj ima i promociju biciklizma kao načina za očuvanje zdravlja i životne sredine.

biciklisticka-staza-peskara

Radmila za naš portal kaže da bi izgradnja biciklističke staze omogućila lakše povezivanje njihovog naselja sa hipermarketom „Univerexport“, zrenjaninskom bolnicom, železničkom stanicom, srednjom medicinskom školom i bagljaškom pijacom. Pored toga, tokom letnjih sezona, biciklistima bi se omogućio neometan dolazak na njihovo omiljeno kupalište. Nakon spajanja sa biciklističkom stazom na potezu gradsko naselje Bagljaš – selo Aradac – stvorila bi se najduža gradska staza za rekreativno i profesionalno bavljenje biciklizmom.

Fordomanija

Njen otac Dragan dodaje, da iza njihovog napora i inicijative ne stoji nijedna građanska organizacija, niti politička stranka.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Za nepune dve nedelje preko online peticije sakupili su više od 500 potpisa. Reakcije njihovih poznanika i stanovnika ove mesne zajednice su više nego ohrabrujuće. Ima i onih sugrađana, koji sa malom dozom skepticizma gledaju na njihovu inicijativu, međutim Radmila i njen otac Dragan su rešeni da, uz podršku građana, istraju u borbi za izgradnju ove preko potrebne biciklističe staze.

biciklisticka-staza-peskara1

Imajući u vidu dosadašnje napore Gradske uprave u pogledu obnavljanja i izgradnje novih biciklističkih staza u gradu, sa pravom se nadaju će i gradski čelnici podržati njihovu inicijativu.

Ukoliko želite da date podršku njihovoj inicijativi, online peticiju možete potpisati na sledećoj internet stranici:

http://www.peticije24.com/biciklistika_staza_peskara

Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh