I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Podignuti zidovi hrama „Vaznesenje“ – očekuje se nastavak gradnje

Prva faza gradnje pravoslavnog hrama “Vaznesenje Gospoda Isusa Hrista” na Bagljašu, u kojoj su izgrađeni zidovi visine tri metra,  završena je danas.

Tako je, godinu dana nakon početka gradnje, hram dobio svoje prve obrise.

 izgradnja_hram_vaznesenje_gospodnjeg_bagaljas_zrenjanin

Nazire se oblik trobodne bazilike

PerSu marketi

– Prvu fazu, koju smo planirali da završimo ove jeseni, priveli smo kraju. Svi radovi su tekli po planu i bez ikakvih problema. Imamo obećanja gradske vlasti da ćemo dobiti još neka sredstva, i ukoliko obećanje bude ispunjeno, do početka zime izgradićemo hram do desetog metra visine, kaže za naš portal Slobodan Čestić, protonamesnik i predsednik Odbora za izgradnju ovog pravoslavnog objekta.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Otac Čestić je dodao da za završetak hrama nedostaje 25 miliona dinara i da bi, ukoliko bude donacija, „on do sledeće jeseni mogao biti izgrađen“.

– Apelujem na sve ljude dobre volje koji žele da pomognu, ciglu svoje vere ugrade u budući hram i tako se približe Gospodu, to i učine. Gradeći crkvu obnavljamo sami sebe. Ujedno bih se zahvalio svim ljudima koji su nam pomogli a pre svega Gradu Zrenjaninu.

 slobodan_cestic_gradnja_hram_bagljas_zrenjanin

Otac Čestić svakodnevno obilazi gradilište

Svi pojedinci, organizacije, udruženja ili preduzetnici koji žele da budu deo ovog projekta i pomognu izgradnju, novac mogu uplatiti na žiro račun 355-1062663-44.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh