I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Aktuelno

Podignuti zidovi hrama „Vaznesenje“ – očekuje se nastavak gradnje

Prva faza gradnje pravoslavnog hrama “Vaznesenje Gospoda Isusa Hrista” na Bagljašu, u kojoj su izgrađeni zidovi visine tri metra,  završena je danas.

Tako je, godinu dana nakon početka gradnje, hram dobio svoje prve obrise.

 izgradnja_hram_vaznesenje_gospodnjeg_bagaljas_zrenjanin

Nazire se oblik trobodne bazilike

PerSu marketi

– Prvu fazu, koju smo planirali da završimo ove jeseni, priveli smo kraju. Svi radovi su tekli po planu i bez ikakvih problema. Imamo obećanja gradske vlasti da ćemo dobiti još neka sredstva, i ukoliko obećanje bude ispunjeno, do početka zime izgradićemo hram do desetog metra visine, kaže za naš portal Slobodan Čestić, protonamesnik i predsednik Odbora za izgradnju ovog pravoslavnog objekta.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Otac Čestić je dodao da za završetak hrama nedostaje 25 miliona dinara i da bi, ukoliko bude donacija, „on do sledeće jeseni mogao biti izgrađen“.

– Apelujem na sve ljude dobre volje koji žele da pomognu, ciglu svoje vere ugrade u budući hram i tako se približe Gospodu, to i učine. Gradeći crkvu obnavljamo sami sebe. Ujedno bih se zahvalio svim ljudima koji su nam pomogli a pre svega Gradu Zrenjaninu.

 slobodan_cestic_gradnja_hram_bagljas_zrenjanin

Otac Čestić svakodnevno obilazi gradilište

Svi pojedinci, organizacije, udruženja ili preduzetnici koji žele da budu deo ovog projekta i pomognu izgradnju, novac mogu uplatiti na žiro račun 355-1062663-44.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh