I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Počinju „Boemske noći“ u Srpskoj Crnji

bomeske nociU Srpskoj Crnji će od 19. do 21. jula biti održana turističko-ugostiteljska manifestacija „Boemske noći“ ustanovljena u čast znamenitog pesnika, slikara i čuvenog boema svog vremena Đure Jakšića, rođenog u tom banatskom selu.

„Boemske noći“ se održavaju posle tradicionalnih „Liparskih večeri“, a povodom slave hrama Svetog Velikomučenika Prokopija, s ciljem da doprinesu razvoju turizma u tom selu, na granici sa Rumunijom, poznatom i kao Đurina varoš.

Organizacioni odbor najavio je da će svečano otvaranje manifestacije „Boemske noći“ biti u petak veče, 19. jula, u dvorištu Đurine rodne kuće, pretvorene u muzej.

Uz „Boemske sate“ tamburaškog orkestra „Ševe“, tokom tri dana biće održana i takmičenja u pecanju, kartanju, kuvanju lovačkog paprikaša, nastupi orkestara i muzičara i „žurke“ na otvorenom prostoru, u školskom dvorištu.

Fordomanija

U nedelju, 21. jula, posle 52 godine, nakon svečane liturgije u čast slave Svetog Prokopija, proći će litija kroz selo, praćena članovima kulturno-umetničkog društva, u narodnim nošnjama, fijakerima i s jahačima Konjičkog kluba „Kremen“ iz Pančeva.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Organizatori su najavili da će večeras nastupiti „Amadeus bend“, a sutra, 20.jula nastupiće Katarina Živković i Nebojša Vojvodić.

amadeus_bend2

Izvor : Tanjug, RTV , Foto : tracara.com

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh