I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Aktuelno

Počinje realizacija projekata namenjenih mladima

Udruženje građana „Kormilo“ iz Zrenjanina u partnerstvu sa Kancelarijom za mlade, Gradom Zrenjaninom, Asocijacijom novinara Banata-„Banat info“, Savate klubom „Banat“, Ronilačkim klubom „Begej“ i  osiguravajućom kućom „UNIQA“, uskoro će započeti realizaciju aktivnosti kroz dva javna projekta namenjena mladima.

IMG_3257 OBRADA

Prvi projekat – „Mladi i aktivnosti u 2013. godini“ sufinansira Ministarstvo omladine i sporta iznosom od 495.000 dinara, a drugi – „Mladi i bezbednost“ u ukupnoj vrednosti od oko 200.000 dinara, sufinansira Pokrajinski sekretarijat omladine i sporta.

Prema rečima projekt menadžera i predsednice Udruženja građana „Kormilo“, Mirjane Gavrilović, aktivnosti u okviru oba projekta namenjena su mladima i trajaće nekoliko meseci.

PerSu marketi

IMG_3256 OBRADA„U planu je da projekat „Mladi i bezbednost“ traje 7 meseci uz napomenu da se njegova najaktivnija realizacija očekuje tokom septembra i oktobra“, istakla je Gavrilovićeva i dodala da će u okviru ovog projekta biti organizovano niz aktivnosti u vidu interaktivnih vršnjačkih radionica u Neuzini, Sečnju i Zrenjaninu.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

„Napomenula bih da će Policijska uprava Zrenjanin biti naš pridruženi partner tokom sprovođenja ovih edukativnih aktivnosti,  i da će njima biti obuhvaćeno i nekoliko srednjih i osnovnih škola“, najavila je ona.

U okviru projekta „Mladi i aktivnosti u 2013. godini“ takođe će biti organizovano niz zanimljivih i edukativnih sadržaja namenjenih mladima.

„Ovim projektom će biti obuhvaćeno 600 mladih ljudi. Centralna aktivnost u okviru tog projekta biće obeležavanje 12. avgusta – Međunarodnog dana mladih. Taj značajan datum ćemo obeležiti na Peskari – pa ovom prilikom pozivam sve mlade da nam se pridruže“, kaže naša sagovornica.

Uloga Kancelarije za mlade u Zrenjaninu biće od velikog značaja u sprovođenju projektnih aktivnosti.

IMG_3241 OBRADA„U sklopu projekta „Mladi i aktivnosti u 2013. godini“ organizovaćemo nedelju tolerancije i bezbednosti, zatim nedelju crtanog stripa, kulture i muzike – u okviru kojih će mladi Zrenjaninci imati priliku da prisustvuju edukativnim radionicama iz tih oblasti“, rekao nam je Ivan Mikalački, saradnik u Kancelariji za mlade.

On je dodao da će u slučaju projekta „Mladi i bezbednost“ akcenat biti stavljen na bezbednost mladih na sportskim dešavanjima, u saobraćaju i na internetu.

Zbog aktuelnih i veoma značajnih segmenata koji su obuhvaćeni ovim projektima – Grad Zrenjanin će u potpunosti podržati najavljene projektne aktivnosti.

„Omladina u našoj sredini ima veoma važnu ulogu i sve što se tiče tih mladih ljudi želimo da stavimo na prvo mesto – jer to svakako i zaslužuju“, rekla je danas Zlatana Ankić, član Gradskog veća Grada Zrenjanina zadužena za oblast sporta.

Ona je dodala da „mladima treba da se pruži prilika da zauzmu aktivnu ulogu u društvu – jer su oni njegova budućnost“.

Pomenuti projekti, koji su danas i zvanično predstavljeni široj javnosti, biće realizovani tokom narednih nekoliko meseci.

Organizatori pozivaju sve mlade koji na bilo koji način žele da postanu deo najavljenih projektnih aktivnosti – da se jave Kancelariji za mlade u Zrenjaninu.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh