I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Počinje realizacija projekata namenjenih mladima

Udruženje građana „Kormilo“ iz Zrenjanina u partnerstvu sa Kancelarijom za mlade, Gradom Zrenjaninom, Asocijacijom novinara Banata-„Banat info“, Savate klubom „Banat“, Ronilačkim klubom „Begej“ i  osiguravajućom kućom „UNIQA“, uskoro će započeti realizaciju aktivnosti kroz dva javna projekta namenjena mladima.

IMG_3257 OBRADA

Prvi projekat – „Mladi i aktivnosti u 2013. godini“ sufinansira Ministarstvo omladine i sporta iznosom od 495.000 dinara, a drugi – „Mladi i bezbednost“ u ukupnoj vrednosti od oko 200.000 dinara, sufinansira Pokrajinski sekretarijat omladine i sporta.

Prema rečima projekt menadžera i predsednice Udruženja građana „Kormilo“, Mirjane Gavrilović, aktivnosti u okviru oba projekta namenjena su mladima i trajaće nekoliko meseci.

PerSu marketi

IMG_3256 OBRADA„U planu je da projekat „Mladi i bezbednost“ traje 7 meseci uz napomenu da se njegova najaktivnija realizacija očekuje tokom septembra i oktobra“, istakla je Gavrilovićeva i dodala da će u okviru ovog projekta biti organizovano niz aktivnosti u vidu interaktivnih vršnjačkih radionica u Neuzini, Sečnju i Zrenjaninu.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

„Napomenula bih da će Policijska uprava Zrenjanin biti naš pridruženi partner tokom sprovođenja ovih edukativnih aktivnosti,  i da će njima biti obuhvaćeno i nekoliko srednjih i osnovnih škola“, najavila je ona.

U okviru projekta „Mladi i aktivnosti u 2013. godini“ takođe će biti organizovano niz zanimljivih i edukativnih sadržaja namenjenih mladima.

„Ovim projektom će biti obuhvaćeno 600 mladih ljudi. Centralna aktivnost u okviru tog projekta biće obeležavanje 12. avgusta – Međunarodnog dana mladih. Taj značajan datum ćemo obeležiti na Peskari – pa ovom prilikom pozivam sve mlade da nam se pridruže“, kaže naša sagovornica.

Uloga Kancelarije za mlade u Zrenjaninu biće od velikog značaja u sprovođenju projektnih aktivnosti.

IMG_3241 OBRADA„U sklopu projekta „Mladi i aktivnosti u 2013. godini“ organizovaćemo nedelju tolerancije i bezbednosti, zatim nedelju crtanog stripa, kulture i muzike – u okviru kojih će mladi Zrenjaninci imati priliku da prisustvuju edukativnim radionicama iz tih oblasti“, rekao nam je Ivan Mikalački, saradnik u Kancelariji za mlade.

On je dodao da će u slučaju projekta „Mladi i bezbednost“ akcenat biti stavljen na bezbednost mladih na sportskim dešavanjima, u saobraćaju i na internetu.

Zbog aktuelnih i veoma značajnih segmenata koji su obuhvaćeni ovim projektima – Grad Zrenjanin će u potpunosti podržati najavljene projektne aktivnosti.

„Omladina u našoj sredini ima veoma važnu ulogu i sve što se tiče tih mladih ljudi želimo da stavimo na prvo mesto – jer to svakako i zaslužuju“, rekla je danas Zlatana Ankić, član Gradskog veća Grada Zrenjanina zadužena za oblast sporta.

Ona je dodala da „mladima treba da se pruži prilika da zauzmu aktivnu ulogu u društvu – jer su oni njegova budućnost“.

Pomenuti projekti, koji su danas i zvanično predstavljeni široj javnosti, biće realizovani tokom narednih nekoliko meseci.

Organizatori pozivaju sve mlade koji na bilo koji način žele da postanu deo najavljenih projektnih aktivnosti – da se jave Kancelariji za mlade u Zrenjaninu.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh