I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Počinje montiranje opreme u budućoj fabrici vode

Građevinski radovi na izgradnji postrojenja za prečišćavanje pitke vode nastavljeni su punim intenzitetom, saopštilo je danas JKP „Vodovod i kanalizacija“.

U toku jučerašnjeg dana završeni su radovi na montaži hale za smeštaj opreme za ultrafiltraciju i reverznu osmozu, kao i radovi na osvetljenju unutar hale. U narednim danima počeće i montiranje opreme.

– U sklopu bazena za prijem sirove vode, uz pomoć danskih stručnjaka, montiran je deo opreme predtretmana vode, a neposredno uz sam bazen završeni su zemljani i započeti betonski radovi na izradi pet tankova u kojima će se nalaziti rezervoari za smeštaj hemije koja se koristi u procesu prečišćavanja vode. Čim je temperatura prešla peti podeok. Završeni su radovi na hidroizolaciji unutrašnjih zidova bazena sirove vode. Počeli su i građevinski radovi na objektu za privremeni smeštaj otpadnog mulja koji nastaje kao ostatak tokom procesa prečišćavanja vode, kažu u pomenutom preduzeću.

I Taxi Zrenjanin

Na objektu za smeštaj pumpi koje regulišu hidraulično kretanje vode unutar postrojenja i potiskuju vodu u gradsku vodovodnu mrežu završeni su radovi na krovu i krovnoj pokrivci objekta. Trenutno se vrši postavljanje spoljne izolacije objekta, čime će se završiti građevinski radovi na ovom objektu. Počela je i proba vodoizdrživosti bazena pitke vode. Završena je proba prve, od dve, komore bazena. Danas je počelo punjenje druge komore vodom i praćenje njene vodoizdrživosti.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Svi radovi mogu se uživo pratiti preko linkova na sajtu grada Zrenjanina putem dve kamere koje su instalirane na gradilištu postrojenja za prečišćavanje pitke vode.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh