I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • 3D gradjevinska kuca
  • agencija dane
Aktuelno

Počinje Filmski festival Slobodna zona – besplatne projekcije

U Kulturnom centru Zrenjanina 3. juna počinje Filmski festival „Slobodna zona“ u okviru kog će biti prikazano pet filmova.

Projekcije će se održavati svake srede i četvrtka u maloj sali od 21 sat.

slobodna-zona

SO ZEMLJE (3. i 4. jun)

Ovogodišnji izbor filmova za Turneju obuhvata ubedljivog pobednika beogradskog festivala po glasovima publike, ostvarenje „So zemlje“ proslavljenog reditelja Vima Vendersa. Film prati fotografa Sebastiao Salgada koji poslednjih 40 godina putuje kontinentima, prateći korake večno menjajućeg čovečanstva. Film je 2014. dobio nagradu na festivalu u Kanu i San Sebastijanu, a ove godine je nominovan za Oskara u kategoriji najbolji dokumentarni film.

Fordomanija

20.000 DANA NA ZEMLJI (10. i 11. jun)

Film kojim je svečano otvorena Slobodna zona i koji je doživeo još četiri festivalske reprize „20 000 dana na Zemlji“ reditelja Ijana Forsajta i Džejn Polard, predstavlja dokumentarno-fiktivnu biografiju rokenrol zvezde, muzičara, pesnika, pisca i scenariste, Nika Kejva.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

OMAR (17. i 18. jun)

Još jedan film sa nominacijom za Oskara, u kategoriji za najbolji strani film, „Omar“ reditelja Hanija Abu-Asada, predstavlja napeti triler koji drži pažnju od početka do kraja o izdaji, navodnoj i realnoj, u okupiranim teritorijama Palestine.

O KONJIMA I LJUDIMA (24. i 25. jun)

„O konjima i ljudima“ reditelja Benedikta Erlingsona je bizaran, urnebesan i čudesan debitantski film, jedinstvena oda vezi izmedju ljudi i konja na Islandu. Dolazimo kao prijatelji /sreda, 1. i četvrtak, 2. juli/ film proslavljenog dokumentariste Huberta Saupera nam donosi priču o kolonijalizmu u Africi koji danas preuzima novi, još opasniji oblik.

Više detalja o filmovima možete pogledati na sajtu Slobodne zone www.freezonebelgrade.org

Festival „Slobodna zona“ trajaće do 2. jula, a ulaz na sve projekcije je besplatan.

  • Divider

  • Divider
Na vrh