I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Počinje 41. „Pesnička štafeta“, domaćin Ljubivoje Ršumović

U ponedeljak, 4. maja počinje 41. „Pesnička štafeta“ Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“.

Ljubivoje Ršumović, koji je bio gostujući pesnik prve “Pesničke štafete” održane davne 1975. godine, domaćin je ovogodišnje manifestacije u četrdesetoj godini njenog održavanja.

rsumovic-zrenjanin75Ršumović u Zrenjaninu 1975. godine

Kuriozitet jeste da je, od postanka manifestacije naovamo, ove godine prijavljeno najviše škola učesnica. Ršum i zrenjaninski bibliotekari obići će 60 škola na području Srednjeg Banata i opštine Titel. Pored škola u Zrenjaninu i opština Žitište, Sečanj, Nova Crnja, Novi Bečej i Titel, manifestaciji zrenjaninske biblioteke ove godine se priključila i kikindska opština.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
Fordomanija

rsumovic2014Pesnik u zrenjaninskoj biblioteci tokom prošlogodišnje „Pesničke štafete“

Uz druženje sa osnovcima i odabir najboljih poetskih radova, Ljubivoje Ršumović predstaviće i svoju knjigu „Marinirane priče mahom u stihovima“ koju je Gradska narodna biblioteka “Žarko Zrenjanin” objavila povodom ovogodišnje „Pesničke štafete“, a ilustrovao ju je Mladen Anđelković.

knjiga-rsumovic

Manifestacija će trajati do 15. maja, kada će u 11 časova biti upriličena velika završna svečanost u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina.

Novina na planu realizacije i organizacije ovogodišnje manifestacije tiče se i angažmana zrenjaninskih bibliotekara na planu edukacije.

U ponedeljak, 18. maja, po završetku ovogodišnje „Štafete“, u multimedijalnoj sali Gradske kuće biće održana tribina „Pesnička štafeta“ namenjena prosvetnim radnicima koji su tokom manifestacije realizovali i organizovali programe u svojim školama. Edukatori će biti bibliotekari Gradske narodne biblioteke “Žarko Zrenjanin”, a tribina ima za cilj podsticanje razvojnih kapaciteta učenika kroz popularizaciju knjige, čitanja i različitih oblasti stvaralaštva. Tribina je akreditovana od strane Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja Republike Srbije (ZUOV).

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh