I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Aktuelno

Aktivna uloga policije u školama

U predstojećoj školskoj godini, policijski službenici Policijske uprave u Zrenjaninu, preduzeće niz aktivnosti u cilju unapređenja bezbednosti učenika, prosvetnih radnika i škola.

Za učenike zrenjaninskih škola biće organizovana edukacija o različitim aspektima bezbednosne samozaštite, radiće se na razvoju prevencije, komunikacije policije sa učenicima i odgovornim licima u školama.

 

„Poseban akcenat biće stavljen na nastavak realizacije akcije „Škola bez droge i nasilja“ u cilju pronalaska lica koja prodaju, uživaju ili omogućavaju uživanje opojnih droga na području škola i u njihovoj blizini. Kroz realizaciju projekta „Bezbedno detinjstvo-razvoj bezbednosne kulture mladih“ biće održano predavanje učenicima 5. razreda osnovnih škola o vršnjačkom nasilju, bezbednosti saobraćaja, alkoholizmu i narkomaniji“, saopštila je Policijska uprava u Zrenjaninu.

PerSu marketi

BEZBEDNOST ĐAKA U SAOBRAĆAJU – PRIORITET POLICIJE

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Početkom nove školske godine pripadnici saobraćajne policije pojačaće regulisanje i kontrolu saobraćaja na saobraćajnicama u zonama osnovnih i srednjih škola, na raskrsnicama i pešačkim prelazima.

 

Mole se svi učesnici u saobraćaju, posebno vozači, da se na saobraćajnicama u zonama škola kreću pažljivo i oprezno uz poštovanje postavljene horizontalne i vertikalne signalizacije. Apelujemo i na roditelje i prosvetne radnike, da svakodnevno ukazuju na negativna ponašanja dece u saobraćaju, jer deca ne mogu biti odgovorna za incidente u saobraćaju – odgovornost je uvek na strani starijih koji decu nisu naučili bezbednom ponašanju u saobraćaju“, kažu u Policijskoj upravi u Zrenjaninu pred početak školske godine.

Pripadnici saobraćajne policije održaće tokom predstojeće školske godine predavanja učenicima osnovnih škola, pre svega đacima prvacima na temu “Bezbednog učestvovanja u saobraćaju“.

Policijska uprava najavila je i nastavak prakse pregleda i kontrole autobusa za prevoz đaka i kontrolu psiho-fizičkog stanja vozača autobusa.

Izvor : ico.rs

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh