I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Aktuelno

Nova knjiga: „Početak Prvog svetskog rata u svetlu velikobečkerečke štampe“

Promocija zbirke „Početak Prvog svetskog rata u svetlu velikobečkerečke štampe“ sačinjene od odabranih novinskih tekstova koje svedoče o tom dobu, održana je sinoć u punoj Baroknoj sali gradske kuće Zrenjanina. 

Prisutnima su se obratili autori knjige Filip Krčmar i Aranka Balinit kao i recezenti dr Milan Micić, profesor dr Branko Bešelin i direktorka Istorijskog arhiva Zrenjanina Ružica Cvetić.

promocija

– Naša ustanova učestvuje u obeležavanju jubileja 100 godina od početka Prvog svetskog rata. Iskoristili smo našu bogatu periodiku na mađarskom i nemačkom jeziku i pažljivim odabirom tekstova predstavili članke listova odnosno novina. Ovom prilikom  se posebno zahvaljujem autorima i kolegama kao i dugogodišnjoj direktorki Nadi Boroš koja je bila inicijator ovog projekta, rekla je Cvetićeva.

PerSu marketi

Prema rečima jednog od autora, ova knjiga nakon dužeg vremena predstavlja izdavački poduhvat Istorijskog arhiva Zrenjanina.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Knjiga oslikava austrougarsko viđenje rata, ono viđenje koje do sada nismo bili u prilici da vidimo. Građa potiče iz starih novina iz Istorijskog arhiva, a radi se o više desetina tekstova. Knjiga je pripremana godinu dana, rekao je Krčmar.

555

– Tokom ove godine i narednih godina Pokrajinski sekretarijat za kulturu će pomoći, finansirati i usmeravati ovakve aktivnosti, kako bih se podstakla naučna istraživanja  i posmatranja onoga što je Vojvodina bila u Prvom svetkom ratu, a tako smo upravo pomogli i ovu knjigu, rekao je prisutnima Milan Micić ispred Pokrajinskog sekretarijata za kulturu i javno informisanje.

Knjiga može da se kupi u Istorijskom arhivu po ceni od 800 dinara.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh