I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Kuća zdravlja
Aktuelno

Počeo sedmi „Chicken fest“ u Žitištu

Tradicionalna manifestacija „Chicken fest“ koja se sedmu godinu održava u Žitištu, počela je danas i trajaće do nedelje 4. avgusta. Iz Turističke organizacije Opštine Žitište poručuju da je sve spremno za trodnevno druženje i zabavu.

Zahvaljujući bogatom i kvalitetnom programu očekuje se da broj poseta nadmaši prošlogodišnjih 20.000, uzimajući u obzir da je ove godine rađena internet kampanja, ali da se za žitištanski „Chicken fest“ čulo i na hrvatskom primorju.

chicken fest na hvaru

Prvi manifestacijski dan, počeo je dočekivanjem učesnika regate „Reka“, koja obilazi nekoliko gradova, čime će otpočeti i ostale sportske aktivnosti – vaterpolo i odbojka na pesku. Zvanično otvaranje manifestacije zakazano je za 20 sati na glavnoj bini, a nešto kasnije, oko 23 časa, nastupiće grupa „Hari mata Hari“.

Fordomanija

U subotu, se program nastavlja od ranih jutarnjih sati izložbom plovila učesnika regate. Od 17 časova otvara se dečije selo kod statue „Roki Balboa“, a u isto vreme planirano je i otvaranje etno sela uz muziku tamburaških orkestara, programe folklornih ansambala, izložbe etno nošnji i degustaciju hrane.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

pile fest

Tradicionalna kajgana po čijoj je pripremi „Chicken fest“ prepoznatljiv, ove godine biće ispečena od 1007 jaja, kao simbol sedme godine održavanja manifestacije. Za jugonostalgičare organizatori su pripremili koncert jedne od najpopularnijih pop-rok grupa osamdesetih godina, sarajevskog „Valentina“ koji će zapevati u 21 sat. Ljubitelji folk muzike će dva sata kasnije moći da uživaju u koncertu pevača narodne muzike Milana Topalovića Topalka

Poslednjeg dana, u nedelju 4. avgusta, program počinje takmičenjem u ribolovu na obali Begeja. Nedeljno popodne rezervisano je za otvaranje pijace zdrave hrane i takmičenje u brzom jedenju pilećih ćevapa. Manifestacija će zvanično biti završena vatrometom i muzikom Borisa Petrovića, učesnika Prvog glasa Srbije nakon kojeg će nastupiti Saša Matić.

 

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh