I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Aktuelno

Počeo reprogram duga za struju

Reprogram dugovanja za utrošenu električnu energiju otpočeo je 15. avgusta i trajeće do 30. novembra.

Iz Elektroprivrede Srbije je saopšteno da je ovo finalni reprogram koji se odnosi na dugovanja za električnu energiju dospela na dan 31. maj, a koja su neizmirena do 31. jula, a važi za kupce iz kategorije domaćinstva, niski i srednji napon. Za kupce na visokom naponu reprogram se odnosi na dugove na dan 31. decembar 2012. godine.

 

Reprogram duga obuhvata jednokratno izmirenje starog duga uz otpust 40 odsto dugovanja ili plaćanje na rate uz procentualni otpust duga, zavisno od trajanja reprograma. Ako žele da im se otpusti 40 odsto duga, domaćinstva mogu platiti 60 odsto jednokratno.

PerSu marketi

Ako žele da plate na rate, dužnici mogu da izmire iznosima od 12 do 120 rata, zavisno od visine duga, dok se otpust dela duga uz plaćanje na rate kreće od 35 do 15 odsto. Plaćanje duga u rasponu od 60 do 120 rata ne uključuje otpust duga.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Tokom reprograma ne obračunava se kamata na iznos reprogramiranog duga.

KAKO REPROGRAMIRATI DUG?

Da bi dužnik potpisao sporazum o reprogramu potrebno je da se obrati lokalnoj distribuciji, a jedan od uslova je i izmirenje mesečnog računa za električnu energiju utrošenu u junu.

Sporazum o reprogramu mogu zaključiti svi dužnici, i oni koji su utuženi i oni kod kojih je pokrenuta prinudna naplata, ali uz uslov da privrednom društvu za distribuciju nadoknade sve troškove postupka.

Ako kupac ne izmiri dve uzastopne rate i posle upozorenja, ugovor o reprogramu biće raskinut i obračunaće se celokupan dug sa kamatom kao da sporazum nije ni zaključen.

Građani i privreda koji su sklopili ugovore o reprogramu dugova pod ranijim uslovima tokom marta i aprila, sada imaju pravo da potpišu nove ugovore pod sadašnjim uslovima, saopštila je Elektroprivreda Srbije.

Foto : novosti.rs

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh