I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Počelo uklanjanje divljih deponija na 15 lokacija u Zrenjaninu

Pod sloganom „Naš grad, naše dvorište!“, Javno komunalno preduzeće „Čistoća i zelenilo“ otpočelo je akciju uklanjanja divljih deponija na teritoriji Zrenjanina.

Tokom akcije biće uklonjene divlje deponije na 15 lokacija, a uklanjanje je otpočelo u Pančevačkoj ulici.

– Divlje deponije ćemo uklanjati i na Lazarevačkom i Mihajlovačkom drumu do kanala, na kraju Vranjevačke ulice, u Surdučkoj, ulici Braće Fogaroši pored puta ka gradskoj deponiji, ulicama.9.januara, Miroslava Antića i ostalim, saopšteno je iz „Čistoće i zelenila“.

deponija

PerSu marketi

Pojava divljih deponija učestala je u našem gradu i produkti su nesavesnog ponašanja jednog dela građanstva. Bez obzira na postojanje glavne gradske deponije, pojedinci se odlučuju da smeće odlože gde im je najbliže i najjednostavnije. Pritom ne razmišljaju ni o životnoj sredini, ni o negativnom uticaju na ljudsko zdravlje.

– Pored veoma lošeg vizuelnog efekta, divlje deponije mogu ugroziti zdravlje ljudi koji preturaju po njima ili stanovništva u okolini, dovesti do zagađenja vazduha, vode i zemljišta. Takve deponije nisu ograđene, i na tim mestima često se mogu videti domaće životinje, ptice, glodari i insekti, upozoravaju iz „Čistoće“.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Najveći problem sa smetlištima jeste to što se ona nakon čišćenja vrlo brzo vraćaju. Posle mnogo uloženog truda i novca, nove deponije niču gotovo preko noći.

Jedino i najjednostavnije rešenje jeste odlaganje smeća na mestima koja su predviđena za te namene.

Kućno smeće treba odlagati u klasične kontejnere ili ga iznositi u predviđeno vreme, ispred kuća kako bi ga službe „Čistoće i zelenila“ odnele na gradsku deponiju.

Krupni otpad, dotrajala bela tehnika i nameštaj, iznose se tokom besplatnih akcija za kabasti otpad koje se u gradu organizuju dva puta godišnje. Van akcija, takva vrsta otpada može se samostalno odneti na gradsku deponiju.

deponija1

Za ove potrebe, iz budžeta Grada Zrenjanina koji je podržao akciju, izdvojeno je 800 hiljada dinara.

– Mi kako građani trebamo postati svesni činjenice da se naš zajednički novac danas usmerava na uklanjanje divljih deponijija, a mogli smo ga utrošiti na uređenje dečijih igrališta i zelenih površina. Dakle, mi, građani smo na potezu. Donesimo odluku da ovo bude poslednji novac koji je grad iz budžeta izdvoijo za uklanjanje divljih deponija da bi se isti usmerio na korisnije sadržaje. Zato je naš slogan koji ćemo postaviti i na tablama na mestu uklonjenih divljih deponija: Naš grad, naše dvorište!

Građani su pozvani da prijave zagađivače Komunalnoj inspekciji Zrenjanina pozivanjem broja 023/315-0092

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh