I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Aktuelno

Počele pripreme za školu – roditelji se oslanjaju na popuste

Bliži se početak školske godine, a sa njim kupovina udžbenika i školskog pribora. Roditelji se vrlo retko opredeljuju za kupovinu potrebnih stvari za školu u junu kada su ovi artikli na sniženju, već u pronalaženje najpovoljnije knjižare kreću krajem avgusta.

Početkom septembra mnogi roditelji dožive finansijski kolaps, jer je pored neophodnih udžbenika i pribora, potrebno izdvojiti novac za užinu, vannastavne aktivnosti, lektire i ekskurzije.

strazilovo
Najveći teret nose porodice sa dvoje ili više dece, budući da pored školske opreme, moraju izdvojiti novac za garderobu i obuću. Nije redak slučaj ni onih roditelja koji pribegavaju uzimanju kratkoročnih kredita.

– Jedini način na koji sam prošle godine mogla da priuštim sve za početak školske godine svoje troje dece, bilo je podizanje kratkoročnog keš kredita. Pred početak ovog leta sam ga isplatila i pre izvesnog vremena podnela zahtev za novi. Iako ovo nije najbolji način, za našu porodicu je trenutno jedini. Imaće sve što im je neophodno, i za školu i odevanje, kaže Suzana M (45).

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
PerSu marketi

Akcijske cene artikala često su presudne za privlačenje roditelja koji se pre kupovine informišu i raspituju, kako bi došli do najpovoljnije računice.

– Vodimo računa o cenama jer ko zna koliko bi nas koštala neplanirana kupovina. U knjižaru idemo sa unapred pripremljenim spiskom predmeta, ali nam uvek privuče pažnju ono što je na akciji i desi se i da prođemo jeftinije, kaže Vesna M. (34).

Imajući u vidu da je Grad Zrenjanin i ove godine svim đacima do četvrtog razreda obezbedio potrebne udžbenike, a prvacima i školski pribor, istraživali smo koliko je novca potrebno izdvojiti za opremanje jednog školarca viših razreda osnovne škole.

U knjižari „Stražilovo“ potvrđuju činjenicu da se roditelji vrlo retko odlučuju da kompletan pribor kupe tokom letnjih meseci i da nabavku ostavljaju za kraj avgusta, neretko i početak septembra.

– Prioritet nam je da cene budu pristupačne, a da sa druge strane garantuju kvalitet, kako bi roditelji i školarci bili zadovoljni. U našoj knjižari, pored potrebnog pribora i školskih torbi, mogu se kupiti i udžbenici, a ono što nas razlikuje od ostalih radnji ovog tipa, jeste mogućnost kupovine pojedinačnih knjiga, kojima mogu dopuniti svoj postojeći komplet, ističe vlasnica knjižare „Stražilovo“ Jelena Šimšić.

U ovoj knjižari je za jednu svesku malog formata potrebno izdvojiti 25 dinara, cena gumice za brisanje staje od 10 dinara, grafitna olovka takođe od 10 dinara, drvene bojice 55, rezač 10, uvijač za sveski A5 formata košta 6 dinara, dok cena kompleta udžbenika i radnih listova za osmi razred iznosi od 13 do 15 hiljada dinara.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh