I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Počela zamena vode u gradskim jezerima

Redovna zamena jedne trećine vode u gradskim jezerima započeta je pre nekoliko dana od „jezera 3“ kod zgrade suda.

Proces je počeo spuštanjem nivoa vode jezera za jedan metar, zbog čega je i vodoskok u jezeru isključen i biće van funkcije sve dok se nivo vode ne podigne za oko 50 centimentara.

jezero

Zamena vode vrši se pet dana nedeljno u dve smene i planirano je da traje oko dve nedelje. Voda koja se prečisti na prečišćivaču, koji se nalazi kod jezera 1, poseduje projektovni kvalitet, pa je svakim danom kvalitet vode u jezeru na sve većem nivou, a nakon zamene biće u skladu sa predviđenim normama, odnosno kvalitet vode će biti u drugoj klasi, kažu u preduzeću „Vodovod i kanalizacija“.

I Taxi Zrenjanin

Vodi u jezeru se zamenom daje kapacitet da izdrži nepovoljne okolnosti, odnosno veliku toplotu i velike količine svetlosti, a preradom vode se mutnoća svodi na nulu, smanjuju se i fosfati i nitriti čime se sprečava rast trave i algi i time bi se u slučaju da postoji mogućnost poribljavanja, stvorili neophodni uslovi da se bez problema održava zahtevani nivo kvaliteta vode.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

U mesecima kada radi prečišćivač svakodnevno se vrši kontrola vode koja iz njega izlazi, a u periodima kada prečišćivač nije u funkciji jednom nedeljno se vrši kontrola vode u jezerima 1 i 3, uzimaju se uzorci sa dva mesta iz svakog jezera i to na onim mestima gde se očekuje da je voda najlošijeg kvaliteta. Kontrola na jezerima 2a i 2b se ne vrši od 2010. godine kada je ono pretvoreno u građevinsko zemljište. Paralelno sa zamenom vode izvršeno je i košenje trave oko jezera 3 i jezera 1, navode u „Vodovodu“.

Zamena vode u jezeru 1 započeće kada se izvrši zamena dotrajalih tablastih zatvarača koji sprečavaju oticanje vode iz jezera u Begej, nakon čega će se podići nivo vode u jezeru da bi se izvršilo podvodno sečenje trave i podvodnog bilja, i nakon fizičkog uklanjanja istih izvršiće se i zamena vode u ovom jezeru.

Podsećamo da je tokom aprila sprovedena akcija u kojoj su ronioci vršili podvodno uklanjanje bilja i rastinja u jezeru 1 kod Žitoprodukta.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh