I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Aktuelno

Počela rekonstrukcija hale „Medison“

Projektom „Hall of Banat fairs“ koji se realizuje preko IPA programa prekogranične saradnje Srbije i Rumunije, predviđena je rekonstrukcija hale „Medison“, koja je danas zvanično i započeta.

Nosilac projekta vrednog 447.966 evra je Grad Zrenjanin, a partner je Privredna komora industrije i poljoprivrede Timiš. Donacija EU kroz IPA program je 387.000 evra. Rok za završetak radova po projektu je 60 dana.

-Rekonstrukcijom hale, Zrenjanin i zvanično dobija jedinu sajamsku halu u Banatu koja može da pomogne malim i srednjim preduzećima da poboljšaju konkurentnost na tržištu. Ovim projektom stara hala postaje ne samo sportska, nego i multifunkcionalna hala namenjena održavanju regionalnih sajmova i značajnih sportskih događaja – istakao je menadžer projekta Željko Kevrešan.

Ovim projektom poboljšava se konkurentnost svih činilaca ekonomskog razvoja Banata, otvaranjem regionalnog sajamskog objekta unapređuje se i regionalna privredna struktura, a unapređuju se i kompletni uslovi za obavljanje sportskih aktivnosti, rečeno je ovom prilikom. Među sajamskim aktivnostima koje su se održavale i održavaće se, u Medisonu svakako treba pomenuti sajam Regionalne privredne komore Zrenjanin – „Inocoop“ koja je Zrenjanin i postavila na mapu sajamskih gradova jugoistočne Evrope, sajam zapošljavanja kao i niz drugih manifestacija.  Rekonstruisani Medison pružiće i bolje uslove novim generacijama sportista.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
I Taxi Zrenjanin

rekonstrukcija3

Među najznačajnijim promenama predviđenim projektom, jesu kompletna obnova parketa, demontaža starih tribina, izgradnja tri multifunkcionalna terena, modernizacija i adaptacija svih pratećih prostorija i instalacija kao i omogućavanje prilaza za osobe sa posebnim potrebama. Projektom je predviđeno i opremanje hale štandovima i ostalom pratećom opremom potrebnom za održavanje sajmova.

rekonstrukcija2

-Ovo nije jedini objekat na kom se radi, paralelno završavamo i nekoliko sala po naseljenim mestima, ali je ovo sigurno najveći projekat na kom trenutno radimo – zaključio je gradonačelnik Čedomir Janjić obilazeći radove na rekonstrukciji.

rekonstrukcija4

Medison je izgrađen 1961. godine kao sajamska hala, a od 1962. je sportska hala.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh