I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Počela obnova vetrozaštitnog pojasa na teritoriji grada

Na potezu kod raskrsnice za Perlez na magistralnom putu Zrenjanin-Beograd otpočelo je podizanje novog vetrozaštitnog pojasa, na najugroženijim delovima te saobraćajnice.

Lokaciju je juče obišao gradonačelnik Čedomir Janjić koji je rekao da se u rešavanje vetrozaštitnog pojasa u tom delu krenulo vrlo ozbiljno.

vetrozastitni 3
– I sami možete videti da je malo drveća na terenu, neodgovorni poljoprivrednici samo što nisu uzorali asfaltni put. Rešili smo najpre da organizujemo sadnju na potezu od Čente do Zrenjanina. Obezbedili smo deset hiljada sadnica, pet hiljada sadnica se saditi ovih dana i mislim da će se to i videti. Naravno, nakon sađenja veliki je problem održavanje, nadamo se da ćemo zajedno sa našim mesnim zajednicama, preduzećem “Rezervati prirode”, Vatrogasnim savezom, Poljočuvarskom službom, ali i lovačkim udruženjima uspeti da te sadnice održimo. Očekujem pomoć i od poljoprivrednika, jer, nije interes uzeti svaki metar i uzorati, važno je imati sadnice drveća kraj puta – kazao je novinarima gradonačelnik Janjić.

On je dodao da će sadnice biti zasađene i na još nekoliko lokacija nadomak Zrenjanina.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
I Taxi Zrenjanin

– Ako uspemo da održimo ove drvorede biće to ne samo lepo, već i izuzetno korisno – kazao je on.
Upitan da kaže jesu li predviđene i određene sankcije za one koji unište sadnice, gradonačelnik je odgovorio da kazne jesu predviđene i da će to biti posao Komunalne policije.

– Ipak, ja ne želim da do toga dolazi, da se kažnjavamo, želja mi je da svi zajedno sarađujemo, jer, ono što se na ovom delu puta dogodilo može se dogoditi ponovo, a u tom slučaju, štete su mnogo veće – odgovorio je gradonačelnik.

Na ovom putu je prošle godine, zbog snežnih nanosa, na putu ostalo zavejano na desetine automobila.

Izvor: zrenjanin.rs

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh