I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Aktuelno

Počela izgradnja glavne crpne stanice fekalne kanalizacije u Lazarevu

U prisustvu gradonačelnika Zrenjanina Čedomira Janjića, predstavnika gradskih javnih komunalnih preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ i „Direkcija za izgradnju i uređenje grada Zrenjanina“ i rukovodstva MZ Lazarevo, danas su u tom naseljenom mestu počeli radovi na izgradnji glavne crpne stanice fekalne kanalizacije.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Lazarevo je peto naselje u takozvanom „prvom prstenu“ oko Zrenjanina koje će dobiti kanalizacionu mrežu, nakon što su radovi odmakli u Melencima, Elemiru, Kleku i Ečki i očekuje se njihov skori završetak.

Rok za završetak radova na izgradnji glavne crpne stanice u Lazarevu je 45 dana, nakon čega će biti stvoreni uslovi i za radove na primarnoj kanalizacionoj mreži. Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić rekao je da su ovo dobre vesti za stanovnike tog sela, jer počinje rešavanje dugogodišnjeg problema, prisutnog i u ostalim naseljenim mestima koja nemaju fekalnu kanalizaciju,

– Počinjemo ovde da radimo i nadam se da nećemo prekidati dok ne završimo kompletan projekat. Najbitinije je da imamo kompletnu projektno-tehničku dokumentaciju, izvođača, krećemo od ove crpne stanice i nadam se da ćemo, u roku od tri godine, kompletirati fekalnu kanalizaciju u Lazarevu – izneo je svoja očekivanja Čedomir Janjić.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
I Taxi Zrenjanin

Radove u Lazarevu izvodi GP „Graditelj“ iz Novog Sada, po projektu beogradskog preduzeća „Vodo-inženjering“ d.o.o. Investitor je JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin, čiji direktor Goran Tajdić kaže da gradnja crpne stanice predstavlja prvu fazu realizacije celokupnog projekta.

– Ona će prikupljati svu otpadnu vodu i potisnim cevovodom gurati prema gradu Zrenjaninu, odnosno prema potisnom cevovodu koji polazi iz Kleka i spaja se sa gradom, u kom je razvojnom strategijom planirana izgradnja centralnog prečistača na Aleksandrovačkom kanalu, gde bi se sva otpadna voda prerađivala i otpuštala. Ovo je preduslov i za nastavak kanalisanja samog naseljenog mesta, kako građani u pojedinim ulicama ne bi morali čekati završetak kompletnog kanalisanja da bi bili priključeni. Zato je odlučeno da se prvo krene od glavne crpne stanice – rekao je Tajdić i dodao da će se kanalisanje nastaviti i u drugim naseljenim mestima, već u zavisnosti od dinamike izrade projekata, upotpunjavanja dokumentacije i shodno raspoloživim finansijskim sredstvima, bilo budžetskim, bilo iz drugih izvora.

Zadovoljstvo zbog početka radova nije krio ni predsednik Saveta MZ Lazarevo Radmilo Stanišić:

– Ovo je značajan dan za meštane Lazareva i početak realizacije projekta izgradnje fekalne kanalizacije za oko 2600 stanovnika našeg sela. Otpadne i fekalne vode su jedan od naših najvećih problema, čije će rešavanje doprineti i snižavanju nivoa podzemnih voda koje takođe stvaraju probleme. Donekle smo taj problem rešili uz pomoć lokalne samouprave izgradnjom kanalske mreže na obodu sela, ali smatramo da će kanalizacija svakako unaprediti život u mestu – rekao je Stanišić.

Izvor: zrenjanin.rs

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh