I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Počela izgradnja 10 kuća za socijalno ugrožene

U ulici Franje Kluza danas je otvoreno gradilište za izgradnju deset stambenih jedinica namenjenih socijalno ugroženim kategorijama stanovništva.

Izgradnju srazmerno finansiraju Republička agencija za stanovanje, JP „Gradska stambena agencija“ Zrenjanin i Grad Zrenjanin, a kako je rečeno danas, ukupna vrednost projekta koji se realizuje u sedam gradova Srbije, iznosi 200 miliona dinara.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Polaganju kamena temeljca prisustvovali su i ministar građevinarstva i urbanizma u Vladi Republike Srbije Velimir Ilić, direktorka Republičke agencije za stanovanje Maja Lakićević i gradonačelnik Zrenjanina Ivan Bošnjak.

I Taxi Zrenjanin

Objekat nije toliko velik, ali je značajan jer se radi o prvom projektu socijalnog stanovanja koji se gradi u saradnji Republičke stambene agencije  i Ministarstva građevinarstva i urbanizma. Ovo Ministarstvo vrši pripremne radnje i za pocetak izgradnje 1700 stanova, od kojih ce 100 biti u Zrenjaninu – rekla je Maja Lakićević.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ministar Ilić istakao je važnost objekta koji će zbrinuti socijalno ugrožena lica.

– Projekti socijalnog stanovanja uposliće i domaću građevinsku operativu, a dobili smo i ponudu od Kineza za izgradnju čak 5000 stanova socijalne gradnje. Ono što je problmatično jeste činjenica da su mnoge domaće građevinske firme propale, ili su u stečaju i velikim blokadama. U saradnji sa ministarstvima pravosuđa, finansija, regionalnog razvoja pokušaćemo da neke od tih firmi postavimo „na zdrave noge“, kako bi mogle izvoditi radove i pojavljivati se na tenderima. Ovde je interesantno i što se vraćamo autentičnoj banatskoj gradnji, kućama karakterističnim za ovo podneblje – istakao je ministar.

socijalni-stanovi
Gradonačelnik Ivan Bošnjak istakao je nadu za realizaciju velikih projekata.

– Nadamo se završetku obilaznice i gradnji auto-puta od novog mosta preko Dunava u Borči do Zrenjanina, „Banatske magistrale“, a isto tako i da će novi most preko Dunava, koji spaja Vojvodinu i Banat sa centralnom Srbijom, u godini kada obeležavamo 160-tu godišnjicu od njegovog rodenja, biti otvoren i dobiti ime „Most Mihajla Idvorskog Pupina“ , rekao je Bošnjak.

Rok za završetak budućih objekata za stanovanje ukupne površine 420 kvadrata, je šest meseci. Pravo konkurisanja imaju lica starija od 65 godina, deca bez roditeljskog staranja, samohrani roditelji, višečlane porodice mladih bračnih parova i lica sa invaliditetom.

Foto : Miodrag Grubački

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh