I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Počela akcija besplatne provere ispravnosti vozila

U cilju pripreme vozila za bezbednije učešće u saobraćaju, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije u saradnji sa Automoto savezom Srbije i Asocijacijom tehničkih pregleda vozila, u periodu od 24. do 29. novembra, sprovodi preventivno-propagandnu akciju pojačane kontrole saobraćaja “Ispravno vozilo-bezbedno vozilo”.

besplatna-kontrola-vozila

Osnovni cilj akcije je da se besplatno proveri tehnička ispravnost vozila, kako bi se uočene neispravnosti blagovremeno otklonile i ostvarili povoljni preduslovi za bezbedno odvijanje saobraćaja. Takođe, cilj je da se poveća stepen ispravnosti vozila na našim putevima.

U vreme sprovođenja akcije, saobraćajna policija će vršiti pojačanu kontrolu vozila i vozača, posebno na putevima i ulicama u naseljenim mestima i vozačima ukazivati na značaj ispravnosti vozila u saobraćaju, naročito uređaja za upravljanje i zaustavljanje, uređaja za spajanje vučnog i priključnog vozila, pneumatika, svetlosno-signalnih uređaja i uređaja za pogon na sabijeni ili tečni gas kao i poštovanja pravila saobraćaja.

PerSu marketi

U slučajevima sumnje u tehničku neispravnost uređaja za upravljanje i zaustavljanje vozila, policija će vozače upućivati na kontrolni tehnički pregled uz obavezno prisustvo policijskih službenika na linijama tehničkih pregleda. Ukoliko se utvrde navedene neispravnosti, policija će preduzimati mere prekršajnog progona uz isključenje vozila iz saobraćaja.

Foto: novosti.rs

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh