I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Plivanje za časni krst u podne na Bogojavljenje

Tradicionalno plivanje za časni krst biće održano 19. januara na Bogoljavljenje u delu gradskog jezera kod zgrade Kulturnog centra.

Ovo je sedma uzastopna godina u kojoj se hrabri mladići plivanjem u hladnoj vodi nadmeću za krst i privilegiju da ga do naredne godine čuvaju u svom domu.

Predstavnici organizacionog odbora ove tradicionalne manifestacije saopštili su danas detalje o učešću.

casni-krst

PerSu marketi

– Grad Zrenjanin je i ove godine stao iza cele manifestacije, i pobrinućemo se da sve protekne u najboljem redu. Kum ovogodišnje manifestacije biće zrenjaninski privrednik Dragoljub Bjeloglav. Pozivam sve mlade i smele momke da se prijave i učestvuju u trci, rekao je zamenik predsednika Skupštine grada Ljubomir Stanisavljev.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

„Plivanje za časni krst“ počeće u 9,30 časova liturgijom u Hramu Svetog Arhangela Mihaila.

– Kao i ranijih godina, podržali smo ovu manifestaciju sedmi put za redom, i nakon svete liturgije izaći ćemo da osvetimo bogojavljensku vodicu a zatim se u litiji uputiti ka gradskom jezeru i tačno u podne dati podršku svim momcima koji budu učestvovali, rekao je starešina hrama Veselin Vlaški.

Svi takmičari moraju proći zdravstveni pregled i imati dokaz da su potpuno zdravi, a ekipe Službe hitne medicinske pomoći biće preventivno prisutne na licu mesta u toku same trke.

Ronilački klub „Squba X“ proveriće dno jezera pre trke kako bi „teren“ za učešće takmičara bio u potpunosti bezbedan. Ronioci će biti prisutni u vodi sve vreme dok takmičari budu plivali.

Domaćin manifestacije, Kulturni centar Zrenjanina, i ove godine ima zadatak da se pobrine za tehnički deo organizacije.

– Trudićemo se da napravimo što bolje uslove za takmičare, a biće i kuvanog vina i kulturno-umetničkog programa. Naš cilj je da se prijavi što više takmičara i da građani dođu u velikom broju na gradsko jezero, rekao je direktor Goran Marinković.

Prijavljivanje se vrši upravo u Kulturnom centru, a do danas se prijavilo 10 učesnika.

plivanje-za-casni-krst-2014-zrenjanin-11

Plivanje za časni krst u Zrenjaninu je pre sedam godina prvi podržao pokret „Ravnopravnost“. Poslednje tri godine najbrži takmičar i nosilac krsta bio je Viktor Bugar koji će ove godine naš grad predstavljati na istoj manifestaciji u Novom Sadu.

Predstavnik pokreta „Ravnopravnost“ Aleksandar Stojanović i Vladimir Petrović, ispred organizacionog odbora poručili su da manifestacija nije takmičarskog tipa i da su svi učesnici pobednici.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh