I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Pozorište Zrenjanin
Aktuelno

Pitali smo: Koju kafu Zrenjaninci najčešće ispijaju?

U nekoliko najposećenijih kafića u gradu koji od ranih prepodnevnih sati imaju goste, istraživali smo koja je vrsta kafe najtraženija.

Ugostitelji kažu da se najviše ispija espresso sa mlekom, a iznenađujuće je da se veoma dobro kotira i domaća ili „turska“ kafa.

kafa

Tako je u lokalima „Lion Pub“, „UltraCaffe“, „Bassic caffe“ na prvom mestu duži espresso sa mlekom, a na drugom Nes kafa sa toplim mlekom, takozvani „topli Nes“. U kafeima „Puls plus“, „Renesansa“, „Bašta mala“ i „Papagaj“ najtraženiji je espresso sa mlekom, a na drugom mestu je domaća kafa.

Fordomanija

Uz kafu, u prepodnevnim satima poručuje se sok od sveže ceđenog vođa, popularna „vitaminska bomba“, dok se u popodnevnim i večernjim satima preferiraju gazirani sokovi.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

DA LI STE ZNALI? 

Espresso je kafa za koju se smatra da je nastala u Italiji, iako je prvi aparat napravljen u Francuskoj, još početkom XIX veka. To je kratki kafeni napitak, ima ga oko 40 ml u šoljici i može se ispiti u jednom gutljaju. Espresso se pravi od posebnih vrsta kafe, pomoću aparata kojim se vrela voda pod jakim pritiskom propušta kroz kafu a ceo proces traje oko 20 sekundi. Mnogima je ta količina nedovoljna pa je u modu ušao takozvani dupli espresso. Produženi espresso je naziv za espresso kojem se dodaje malo veća količina vode ili mleka, zavisno od ukusa… (espressokafa.com)

 

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh