I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Aktuelno

Pitali smo: Koju kafu Zrenjaninci najčešće ispijaju?

U nekoliko najposećenijih kafića u gradu koji od ranih prepodnevnih sati imaju goste, istraživali smo koja je vrsta kafe najtraženija.

Ugostitelji kažu da se najviše ispija espresso sa mlekom, a iznenađujuće je da se veoma dobro kotira i domaća ili „turska“ kafa.

kafa

Tako je u lokalima „Lion Pub“, „UltraCaffe“, „Bassic caffe“ na prvom mestu duži espresso sa mlekom, a na drugom Nes kafa sa toplim mlekom, takozvani „topli Nes“. U kafeima „Puls plus“, „Renesansa“, „Bašta mala“ i „Papagaj“ najtraženiji je espresso sa mlekom, a na drugom mestu je domaća kafa.

I Taxi Zrenjanin

Uz kafu, u prepodnevnim satima poručuje se sok od sveže ceđenog vođa, popularna „vitaminska bomba“, dok se u popodnevnim i večernjim satima preferiraju gazirani sokovi.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

DA LI STE ZNALI? 

Espresso je kafa za koju se smatra da je nastala u Italiji, iako je prvi aparat napravljen u Francuskoj, još početkom XIX veka. To je kratki kafeni napitak, ima ga oko 40 ml u šoljici i može se ispiti u jednom gutljaju. Espresso se pravi od posebnih vrsta kafe, pomoću aparata kojim se vrela voda pod jakim pritiskom propušta kroz kafu a ceo proces traje oko 20 sekundi. Mnogima je ta količina nedovoljna pa je u modu ušao takozvani dupli espresso. Produženi espresso je naziv za espresso kojem se dodaje malo veća količina vode ili mleka, zavisno od ukusa… (espressokafa.com)

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh