I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Pismo učiteljice iz Zrenjanina uzburkalo srpsku javnost

Ivana Bošnjak Bošnjak, učiteljica iz Zrenjanina, došla je na ideju da napiše poruku roditeljima koja je za samo jedan dan munjevito počela da se širi društvenim mrežama.

ivana-bosnjak
 – Velike zasluge za tekst pripadaju mojoj koleginici i nastavnici matematike Zorani Raičević. Svaka vlast kreće od toga da potceni prosvetu i zdravstvo, iako svi znaju da dobar sistem počiva na zdravoj i obrazovanoj naciji. Nama nastavnicima je najvažnije da nas Ministarstvo prosvete konačno shvati kao partnere, a ne opozicionare i da roditelji ponovo počnu da nam veruju – kaže Bošnjak.
 
Ona je u pismu pozvala roditelje da se pridruže nastavnicima u borbi za bolju budućnost dece. Ona je ukazala na težak položaj nastavnika, na nemar ljudi iz države, ali i na veliko nerazumevanje roditelja. Zanimljivo je da familiju ove učiteljice revolucionara čine samo prosvetni radnici.

 

PORUKA RODITELJIMA

Mislite da štrajkujemo uvek i samo  zbog većih plata. Evo još razloga zašto štrajkujemo.

I Taxi Zrenjanin

Plan i program po kome smo dužni da učimo vašu decu NE liči na ono što se od njih traži na završnom ispitu, a još manje na ono šta će od njih život da traži. Mi smo tu da to uskladimo kako znamo i umemo.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Želimo da dodatno pokažemo vašem detetu sve tajne predmeta, ali nakon šest časova nastave teško mu je da nas prati i tog sedmog časa. Nije nam teško da zakažemo čas u poslepodnevnoj smeni.

Želimo da pomognemo vašem detetu da nauči propušteno, ali za vreme planiranog pretčasa u 7.15 teško mu je da nađe prevoz do škole.

Radovali ste se kada ste pročitali da će učenicima biti organizovana pripremna nastava za završni ispit. Da, organizovali smo je u školi, ali to je novih SEDAM planiranih časova za vašu decu. Mi nastavnici dođemo. Deca ne dolaze. Čekaju da im platite privatne časove, što i činite. Zašto?

Uveli su obavezne izborne predmete. Za to krivite one koji te predmete predaju, a ne one koji su ih uveli.

Nakon takmičenja mnogo vas dođe da uloži žalbe na rezultate. Naravno, ima grešaka, jer su takmičenja subotom – a to znači novi – šesti radni dan u nedelji za nastavnika koji učestvuje u komisiji za takmičenje. Naravno, od takvih šest dana, pet se računa u obračun plata, a ovaj šesti NE.

Skupa Vam je ekskurzija, a zanima vas i dnevnica za nastavnika. Po učeniku je oko 300 din (minus PDV), tj. 260 dinara. To znači da je za jedan sat brige o vašem detetu nastavnik vrednovan sa 26 dinara. Za taj novac teško je brinuti i o jednom pravom cvetu, a ne o bilo kom detetu.

Neprijatno nam je kada tražimo od vas da kupujete ubruse i sapun da bi vaše dete moglo da ima čiste ruke pre užine. Očekujete da prosvetni radnici to nabave. Odakle?

Dobijemo rešenje o godišnjem odmoru od 1. jula do 15. avgusta, a često smo uz vašu decu dok ne završe upis u srednje škole i tokom jula.

Koliko god se radujemo plasmanu vašeg deteta na Okružno ili Republičko takmičenje, brine nas kako da vam kažemo da sami plaćate put i smeštaj. Krivite nastavnika za to, umesto da krivite onog ko je obavezan da smeštaj i put obezbedi.

Ne štedimo da kod kuće odštampamo listiće za čas da bi deca lakše naučila.

Neprijatno nam je da pogledamo u oči vaše dobro dete jer ne smemo da izbacimo sa časa učenika koji mu smeta.

Izvor: blic.rs/Miljana Leskovac

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh