I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Peta Međunarodna izložba rotvajlera na Tiganjici (VIDEO)

Peta Međunarodna izložba pasa rase rotvajler održana je ovog vikenda na lokaciji Etno sela Tiganjica.

Učestvovali su predstavnici osam zemalja sa čak 121 psom upisanim u katalog. Po brojnosti ove rase pasa učesnika, ovo je jedna od najvećih izložbi u Srbiji ali i u ovom delu Evrope.  Koliko je ova manifestacija priznata govori i činjenica da je vrhovni sudija izložbe bio jedan je od najcenjenijih i najtraženijih sudija Evrope i sveta, nemac Edgar Helman koji je poslednji put u Srbiji boravio pre osam godina, dok je delegat Kinološkog Saveza Srbije bio Radiša Stojadinović.

Image35

-Odgajivanje rotvajlera u Srbiji je na veoma visokom nivou i naši psi u svetu su cenjeni i jako visoko se kotiraju. Ova rasa je i sve više rasprostranjena na Balkanu jer je veoma zahvalna za odgajivanje. Rotvajeleri su miroljubivi, slažu se sa ukućanima, a naročito sa decom, a sa druge strane su izuzetno pouzdani čuvari, kaže za naš portal jedan od organizatora izložbe Darko Ostojin.

PerSu marketi

Image34

-Kod rotvajlera se ocenjuju izgled i karakter. Izgled odnosno anatomija psa treba da je što približnija standardima, između ostalog mora da ima sva 42 zuba i pravilan ugriz, a što se tiče karaktera ocenjuje se da li je pas druželjubiv, plašljiv, agresivan. Pas bi trebao da bude veseo, umiljat, da hoće da sarađuje sa vlasnikom i sve to se ocenjuje na ovakvim izložbama kaže  Ljuba Latinović takođe jedan od organizatora. Sezona izložbi pasa rase rotvjaler traje od aprila pa do kraja septembra. U tom periodu sa svojim psima obiđem takmičenja u Srbiji, Sloveniji, Hrvatskoj, Italiji i naravno postojbini rotvajlera Nemačkoj. Današnje takmičenje što se mene tiče ima ocenu 10  – rekao je za naš portal jedan od takmičara iz Austrije.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Prvi trofej „Sieger show“ održan je još davne 1996. godine, a uz nekoliko pauza jer je izuzetno teško održavati izložbu ovog nivoa do danas ih je održano ukupno pet. Organizator je obećao da će uložiti maksimum napora da se ova izložba održava svake godine.

Pogledajte deo atmosfere sa ove izložbe u našem video prilogu

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh