I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Aktuelno

Promocija knjige „Patrijarh Pavle – svetac kojeg smo poznavali“

U Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin u sredu, 21. decembra u 19 časova  biće održana promocija knjige „Patrijarh Pavle – svetac kojeg smo poznavali“ autora Đorđa Randelja, novinara, publiciste i književnika iz Novog Sada.

Knjiga, koju je objavila novosadska izdavačka kuća „Prometej“, omogućava čitaocima uvid u način razmišljanja i vrednosti za koje se zalagao čovek koji predstavlja jedan od svetlijih primera u našoj novijoj istoriji.

PerSu marketi

PATRIJAH PAVLE – SKROMNOST, POŠTENJE, MUDROST I PRISTUPAČNOST

Patrijarh srpski Pavle bio je 44. poglavar Srpske pravoslavne crkve u periodu od 1990. do 2009. godine. Kao značajna ličnost koja je ostavila izuzetno veliki trag u novijoj srpskoj istoriji, mnogim poštovaocima njegovog lika i dela ova publikacija omogućava da još detaljnije spoznaju njegovu ličnost, koju kako i sam autor knjige kaže „krasi skromnost, poštenje, mudrost i pristupačnost, kao čoveka iz naroda, bez kompleksa veličine ili protokola“.

ĐORĐE RANDELJ NOVINAR, PUBLICISTA, KNJIŽEVNIK

Novosađanin, Đorđe Randelj (1954), jedan je od naših najuglednijih novinara, publicista i književnika. Novinarsku karijeru otpočeo je u Dnevniku, sarađivao je sa mnoštvom uglednih glasila, danas je urednik Kulturne redakcije u RTV Vojvodine. Autor je preko dvadeset knjiga.
Organizator je sada već kultnog festivala „Razgovori o ljubavi (prema čitanju)“ na novosadskom brodu „Zeppelin“, na kom su učestvovali najznačajniji srpski književnici. Sveštenički sin i nekadašnji student Teološkog fakulteta u Beogradu autor je i knjiga „Otkriće Biblije“ (Prometej, Novi Sad, 2012) i „Patrijarh Pavle: svetac kojeg smo poznavali“.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Na promociji knjige u Zrenjaninu, pored autora, govoriće i Mirjana Vladisavljev, urednica novosadske televizije Kanal 9.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh