I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Pozorište Zrenjanin
Aktuelno

Patke u gradskom jezeru dobile društvo

Gradsko jezero kod zgrade suda bogatije je od danas za još pet pataka koje su u prisustvu zamenika gradonačelnika Saše Santovca i predstavnika preduzeća „Rezervati prirode“ Stevana Čorokala, puštene u jezero.

patke

Patke su vrlo brzo postale omiljena atrakcija na jezeru, građani ih svakodnevno posmatraju, fotografišu i donose im hranu.

– Prvobitna namera i jeste bila da u jezeru imamo više pataka i to smo danas i ostvarili pa ih je u jezeru ukupno dvadeset. Drago mi je što one imaju velike simaptije i što ih građani doživljavaju kao svoje ljubimce. O patkama brinu građani Zrenjanina, kao i gospodin Emil Rajter domar u školi Nikola Tesla. On ih svaki dan hrani, a vrlo često i samo građani donose hranu. Ovo je jedna lepa priča kojom grad može da se pohavali jer Zrenjaninci imaju smisla i ljubav prema pticama i prirodi, rekao je Stevo Čorokalo ispred Javnog preduzeća „Rezervati Prirode“.

I Taxi Zrenjanin

patke-jezero-2

– Grad Zrenjanin u saradnji sa Javnim preduzećem „Rezervati prirode“ nastavlja uređenje „Jezera 3“, a na ovaj način pokazali smo brigu i o životinjama. Mi želimo da grad izgleda drugačije. Treba iskorititi kapacitete koje grad ima, kako jezera tako i same parkove. Hoćemo da napravimo u Zrenjaninu nešto što u drugim gradovima nema, tako da svaki Zrenajninac sa ponosom kaže „ovo je moj grad“, rekao je Santovac.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh