I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Novi park u Zrenjaninu nakon više od 50 godina

Nakon više od 50 godina grad Zrenjanin treba da dobije  jedan novi park i to kod naselja Bagljaš.

Bila je to jedna od tema redovne sednice Odbora za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu životne sredine Skupštine AP Vojvodine  održane  u Baroknoj sali Gradske kuće u Zrenjaninu, ujedno i prve održane van sedišta u Novom Sadu.

Branislava Jeftić predsednica Odbora za urbanizam AP Vojvodine i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić

I Taxi Zrenjanin

Ovom prilikom predstavljeno je idejno rešenje parka nakon čega treba da usledi izrada i realizacija samog projekta.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Grad Zrenjanin pošumljen je na svega 3,43% teritorije i po tome je na poslednjem mestu u pokrajini. Izgradnja parka na lokaciji između naselja Bagljaš i Aviv Parka,  investicija je od višestrukog značaja za sve stanovnike. Među ostalim to je ublažavanje efekata lokalnih toplotnih ostrva, ublažavanje negativnih uticaja vetrova, redukcija zagađenog vazduha, redukcija buke, atmosferskih voda, a ništa manje važan nije i edukativni karakter samog parka.

Lokacija budućeg parka

U budućem parku čija je površina veća  od Karađorđevog parka  predviđeno je pokrivanje sa više od 600 sadnica različitih vrsta drveća i biljaka potom trim staza, klupe, igralište za decu i drugi sadržaji koji su uobičajeni za ovakav objekat.

Izradu idejnog rešenja podržali su predstavnici mesnih zajednica „Veljko Vlahović“ i „Sonja Marinković“.  Siguran sam da će i  Pokrajina učestvovati  u  realizaciji ovog projekta. Grad će biti nosilac, a pomoć očekujemo i od privrednika. Idejni projekat današnjom prezentacijom  postaje i  gradski projekat  – kaže Darko Bađok pokrajinski poslanik, član Odbora za urbanizam i  jedan od inicijatora ove ideje.  Ovo može da bude primer i ostalim mesnim zajednicama kako da svojim idejama i projektima apliciraju za sredstva Pokrajine i Republike – rečeno je ovom prilikom.

Kao primere dobre prakse u oblasti zaštite životne sredine i održivog razvoja svoja iskustva na ovoj sednici prezentovali su JKP „Čistoća i Zelenilo“, kompanija „Remondis“ kao i katedra za inženjerstvo zaštite životne sredine na TF „Mihajlo Pupin“.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh