I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Pacijenti i osoblje Onkologije obeležili slavu Sveti Nektarije Eginski

Služenjem liturgije u kapeli Opšte bolnice “Đorđe Joanović”, zaposleni i pacijenti Onkološkog odeljenja obeležili svoju slavu, Svetog Nektarija Eginskog. Kume ovogodišnje slave bile su Dragana Miljanović, medicinska sestra Onkološkog odeljenja i Mirjana Ćuk, bivši pacijent odeljenja.

slava-sveti-nektarije-eginski-zrenjanin

Mirjana Ćuk je za naš portal izjavila da je ona prošla godine bila pacijentkinja ove zdravstvene ustanove i da je zahvaljujući Dragani Miljanović, u kojoj je pored medicinske sestre stekla i iskrenog prijatelja, i verom u Boga i Svetog Nektarija Eginskog, sa radošću dočekala da ove godine bude jedna od kuma slave. Ona se posebno zahvalila dr Nedeljki Boškov i svim zaposlenima Onkološkog odeljenja, koji su joj bili pri pomoći u najtežim trenucima.

Nakon održane liturgije, prisutni su u sali za konferenciju Opšte bolnice posle molitve i pozdravnih reči dr Vladimira Arbutinova, mogli da pogledaju prigodan program, koji je svojim zalaganjem obezbedila Mirjana Ćuk. U programu su recitacijama, pesmom i predstavom nastupili Ivana Sakač, Marijana Romanov, Danijela Kondić, Ana Šajrer, glumci Narodnog pozorišta ”Toša Jovanović” – Anđelka Davidovac, Milan Kočalović i Prvoslav Zakovski, bračni par Biljana i Milorad Martinov i novinarka Branka Jajić.

I Taxi Zrenjanin

slava-sveti-nektarije-eginski-zrenjanin1

Pravoslavni vernici 22. novembra slave svetog Nektarija Eginskog koji je bio grčki monah, nastojnik manastira na ostrvu Egina pored Atine, a posebno mu se mole oboleli od kancera.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh