I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Ovogodišnji „Korzo fest“ za sve generacije

Manifestacija „Korzo fest“ biće održana treću godinu u kontinuitetu u strogom centru Zrenjanina, u periodu od  10. juna do 5. jula.

Organizaciju potpisuje zrenjaninski BID uz podršku brojnih sponzora i organizacija, dok je u ulozi generalnog pokrovitelja – Grad Zrenjanin.

IMG_1912

U okviru programa osmišljene su tematske muzičke večeri, tokom kojih će građani imati priliku da slušaju predstavnike najrazličitijih muzičkih pravaca – world music, jazz, rock klasična i akustična muzika.

PerSu marketi

Organizatori su najavili da će se posetiocima u prvom redu predstaviti zrenjaninski muzički stvaraoci kako bi se promovisalo lokalno stvaralaštvo.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Tako će, u okviru ovogodišnje manifestacije nastupiti bendovi Vremeplov, Instambul night, Boris i Karington band, Bid band, Ivana i famozni vibratori, Uni art, Melemi, Mimi i Oke, Jumbo Jat, Stardust, Hazy Lazy, Objection, Duo In, Dve gitare, Ti-ri-ri, Jam factory, Francuska sobarica i mnogi drugi.

Gosti koji će upotpuniti program su Shira U ‘tfila, Rock four kvartet i Ljubomir Popović, zatim Drvo truo trio i Maja Misty trio.

Najavljeno je da će u okviru „Korzo festa“, na poseban način biti obeležen Svetski dan muzike 21.juna.

IMG_1923 obrada„Korzo Fest je manifestacija koja predstavlja način života, koji mi kao organizatori želimo da promovišemo u Zrenjaninu. Istakao bih i da se svi građani koji posete ovu manifestaciju smatraju njenim učesnicima“, rekao je za portal I love Zrenjanin Marjan Rončević, generalni menadžer BID-a.

Ljubitelji folklora imaće priliku da uživaju u nastupima folklornih društava iz Zrenjanina i okoline, među kojima su KUD Pionir, KUD Seferin, KUD Kolo i KUD Zora.

Svake večeri tokom „Korzo festa“ biće organizovane likovne radionice slikara Viorela Flore i ULAZ-a, dok će za najmalađe posetioce biti pripremljene kreativne radionice, pozorišne predstave, a biće angažovani i dečji animatori. Brojne programske sadržaje namenjene najmlađim posetiocima pripremiće „Cekom“ i „Maštalište“.

U okviru ovogodišnjeg „Korzo Festa“ u Narodnom Muzeju će biti otvorena izložba zrenjaninske slikarke Gale Čaki – što će obradovati ljubitelje slikarstva.

Jedan od učesnika manifestacije je i Zrenjaninska Kancelarija za mlade.

IMG_1929 obrada„Sa zadovoljstvom smo se priključili projektu koji je  značajan jer i mladima obezbeđuje da na kvalitetan način provedu svoje slobodno vreme. Naša će uloga biti da u okviru Korzo Festa organizujemo mlade volontere koji će pomagati u realizaciji aktivnosti, pa ovom prilikom pozivam sve zaineresovane mlade ljude da nam se pridruže i tako postanu deo ovog velikog događaja“, istakao je Branislav Hostić, saradnik Kancelarije za mlade u Zrenjaninu.

Neizostavni događaj ovogodišnje manifestacije biće i bogat sportski program.

U planu je da se održi šahovski turnir, a PerSu Marketi uz podršku Sportskog saveza grada Zrenjanina organizovaće Mini PerSu dečiju olimpijadu.

„Ove godine, u periodu od 24. do 28. juna posetiocima će biti predstavljeno 5 sportova – košarka, rukomet, odbojka, atletika i stoni tenis. U sportskim aktivnostima će učestvovati zrenjaninski klubovi, radiće se sa najmlađom decom i posetiocima će biti promovisan zdrav način života“, istakao je Srđan Bogaroški, generalni sekretar Sportskog saveza grada Zrenjanina.

IMG_1916

Organizatori najavljuju da će zahvaljujući raznovrsnim programskim aktivnostima – koje će se odvijati svake večeri u periodu od 19 do 22 časa, „centralna gradska ulica i ove godine postati prava velika scena u kojoj će moći da uživaju sve generacije“.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh