I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Ove subote istorijski muzički događaj u Zrenjaninu

Istorijski koncert „Željko Lučić i prijatelji – svome gradu“ biće održan 18. jula, u 20 časova u Kulturnom centru Zrenjanina.

zeljko lucic

Željko Lučić

ZRENJANINAC, SVETSKI BARITON ŽELJKO LUČIĆ

Jedan od najpoznatijih svetskih baritona pevaće arije iz popularnih opera, u pratnji Zrenjaninske filharmonije. Dirigovaće Andrej Bursać, čiji je otac, proslavljeni maestro Slobodan Bursać, svojevremeno, baš u Zrenjaninu, otkrio i podržao izuzetan talenat Željka Lučića, u horu „Josif Marinković“, sa titulom svetskog laureata. U programu će učestvovati i naši vrhunski operski umetnici i pedagozi Dragana Popović – sopran, Ljubomir Popović – tenor, Vesna Marković – sopran, Ana Aleksić Šajrer – sopran i Nikola Kitanovski – tenor.

Retko možemo priuštiti gostovanje takve veličine u našem gradu 

– Ovo je velika stvar za grad Zrenjanin, kao i za kulturni cetar Zrenjanin, ovakve stvari se dešavaju jednom u životu. Veličina kao što je Željko Lučić retkost je da možemo da upriličimo obzirom koja je veličina i koliko je tražen. Zahvaljujemo se Željku što je našao vremena da pokloni gradu koncert. Kulturni centar će se potruditi da taj dan bude veličanstven onako kako on  i zaslužuje. Karte su već u prodaji i mogu se kupiti na bileternici od 10 do 12 časova i od 18 do 20h po ceni od 1000 dinara. Pozivam sve građane da ne propuste ovaj veličanstveni trenutak, rekao je direktor Kulturnog centra Goran Marinković.

PerSu marketi

ZRENJANINSKA FILHARMONIJA PONOVO NA OKUPU POSLE 60 GODINA 

Roman Bugar predsednik zrenjaninskog kamernog orkestra na konferenciji za medije istakao je da je ovo veliki događaj,  da takva zvezda svetskih razmera nastupi u Zrenjaninu i da nastupi sa zrenjaninkom filharmonijom koja nije postojala 60 godina,  prvi koncert posle 60 godina je imala u januaru ove godine i svakako je ovo veliki događaj i za same članove i sa nestrpljenjem očekujemo početak proba. Što se repertoara tiče to će biti poznate operske arije iz opera „Rigoleto“, „Karmen“ i još mnogo toga Roman Bugar predsednik zrenjaninskog kamernog orkestra.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

– Dogovor sa Željkom je išao veoma lako, uslišena je njegova želja da nastupi u gradu i da mu se ogranizuje koncert. On podržava napore udruženja „Godina Pupina Zrenjanin“.

Prihodom od ovog koncerta mi ćemo zaokružiti sredstva za početak renoviranje tačnije za uređenje krova, to nije mali projekat jer zgrada ima 400m2 u osnovi. Želimo da tu kuću privedemo nameni da u budućnosti tu bude i neka vrsta Pupinovog muzeja – spomen sobe i središte centra za mlade talente. U neku ruku će biti uslišenje želje Pupina koji je tu kući zaveštao gradu da bude univerzitetska učionica.

Želeo bi da pomenem da Željko kao i dirigent Andrej Bursać i svi ostali solisti su se odrekli bilo kakvih honorara, troškova prevoza smeštaja, rekao je Robert Sabo ispred Udruženja „Godina Pupina Zrenjanin“ .

BIOGRAFIJA ŽELJKA LUČIĆA

Rođen je 1968. godine u Zrenjaninu. Kao tinejdžer, pevao je u zrenjaninskom mešovitom horu „Josif Marinković“ pod dirigentskom palicom Slobodana Bursaća, koji ga je ohrabrio da postane solista i započne studije pevanja kod Doroteje Spasić u Beogradu. Nakon nekoliko godina učenja, njegova profesorka ga je 1991. godine uputila u operski studio novosadske Muzičke Akademije kod čuvene Biserke Cvejić, koja je postala njegov glavni vokalni pedagog i mentor. Već 1993. godine, Željku je ponuđen ugovor u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu. Godine 1995, odnosno 1997. svojio Prve nagrade na međunarodnom takmičenju u Bečeju i na „Francisko Vinas“ internacionalnom takmičenju pevača u Barseloni.

Organizatori koncerta su Grad Zrenjanin, UG „Godina Pupina Zrenjanin“, Zrenjaninski kamerni orkestar, Horski festival „Slobodan Bursać“ i Kulturni centar Zrenjanina.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh