I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Aktuelno

Otvorena škola streljaštva za osobe sa invaliditetom

U prostorijama streljačkog kluba „Olimp“ u Zrenjaninu danas je otvorena škola streljaštva za osobe sa invaliditetom.

Otvaranju su prisustvovali članovi kluba, zamenik predsednika skupštine grada Ljubomir Stanisavljev, članica gradskog veća zadužena za sport i omladinu Zlatana Ankić, predsednica Saveta za saradnju sa osobama sa invaliditetom Jovana Nikić, i brojni osnovci škole „Petar Petrović Njegoš“ koji će se u narednom periodu baviti ovim sportom.

 IMG_40782

Škola streljaštva otvorena je uz pomoć finansijskih sredstava dobijenih na konkursu „Zajednici zajedno“ koji je organizovala Naftna industrija Srbije. Četvoromesečna obuka u streljani najpre je bila predviđena za osobe sa invaliditetom, a zatim je proširena i na učenike osnovne škole „Petar Petrović Njegoš“. Đaci će moći da izaberu streljaštvo kao treći izborni sport u okviru fizičkog vaspitanja i jednom nedeljno treniraju u klubu.

PerSu marketi

„Primarni cilj osnivanja škole jeste uključivanje u obuku što većeg broja lica sa invaliditetom kako bi se oni kasnije aktivno bavili streljaštvom” izjavio je na otvaranju predsednik kluba Zoran Šipka

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

IMG_40692

Šipka se zahvalio i Gradskoj upravi i osnovnoj školi „Petar Petrović Njegoš“ na uspostavljenoj saradnji, koja će omogućiti da se deca više bave fizičkim aktivnostima, druže se sa osobama sa invaliditetom i uvide da nema velike razlike između čoveka u kolicima izdravog” čoveka”. 

Direktor škole „Petar Petrović Njegoš“Miroslav Brnjoš izrazio je nadu da će saradnja biti dugoročna, ističući da je škola već učestvovala u projektima vezanim za inkluziju osoba sa invaliditetom.

IMG_40672

„Naše društvo treba da shvati da smo svi jednaki i da imamo ista prava, zbog čega se nadam da će ovaj klub proširiti saradnju i sa ostalim školama u gradu”, izjavio je medijima zamenik predsednika Skupštine grada Ljubomir Stanisavljev.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh