I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Otvorena škola streljaštva za osobe sa invaliditetom

U prostorijama streljačkog kluba „Olimp“ u Zrenjaninu danas je otvorena škola streljaštva za osobe sa invaliditetom.

Otvaranju su prisustvovali članovi kluba, zamenik predsednika skupštine grada Ljubomir Stanisavljev, članica gradskog veća zadužena za sport i omladinu Zlatana Ankić, predsednica Saveta za saradnju sa osobama sa invaliditetom Jovana Nikić, i brojni osnovci škole „Petar Petrović Njegoš“ koji će se u narednom periodu baviti ovim sportom.

 IMG_40782

Škola streljaštva otvorena je uz pomoć finansijskih sredstava dobijenih na konkursu „Zajednici zajedno“ koji je organizovala Naftna industrija Srbije. Četvoromesečna obuka u streljani najpre je bila predviđena za osobe sa invaliditetom, a zatim je proširena i na učenike osnovne škole „Petar Petrović Njegoš“. Đaci će moći da izaberu streljaštvo kao treći izborni sport u okviru fizičkog vaspitanja i jednom nedeljno treniraju u klubu.

Fordomanija

„Primarni cilj osnivanja škole jeste uključivanje u obuku što većeg broja lica sa invaliditetom kako bi se oni kasnije aktivno bavili streljaštvom” izjavio je na otvaranju predsednik kluba Zoran Šipka

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

IMG_40692

Šipka se zahvalio i Gradskoj upravi i osnovnoj školi „Petar Petrović Njegoš“ na uspostavljenoj saradnji, koja će omogućiti da se deca više bave fizičkim aktivnostima, druže se sa osobama sa invaliditetom i uvide da nema velike razlike između čoveka u kolicima izdravog” čoveka”. 

Direktor škole „Petar Petrović Njegoš“Miroslav Brnjoš izrazio je nadu da će saradnja biti dugoročna, ističući da je škola već učestvovala u projektima vezanim za inkluziju osoba sa invaliditetom.

IMG_40672

„Naše društvo treba da shvati da smo svi jednaki i da imamo ista prava, zbog čega se nadam da će ovaj klub proširiti saradnju i sa ostalim školama u gradu”, izjavio je medijima zamenik predsednika Skupštine grada Ljubomir Stanisavljev.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh