I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Otvoren međunarodni festival folklora „Roda 2013.“

Sala doma kulture u Ečki sinoć je bila mala da primi sve posetioce koji su došli na otvaranje četvrtog dečijeg međunarodnog festivala „Roda 2013“.

Manifestaciju koja ove godine okuplja više od 20 dečijih ansambala iz zemlje i inostranstva, svečano je otvorio gradonačelnik Zrenjanina Ivan Bošnjak. Otvaranju su prisustvovali i predstavnici gradskih uprava Subotice i Višegrada, i članovi Kancelarije za privredu Republike Srpske.

IMG_3864

Festivalom, koji se održava do subote, prodefilovaće 360 folkloraša iz Celja (Slovenija), Višegrada (Republika Srpska) i drugih mesta u našoj zemlji.

I Taxi Zrenjanin

Kulturno – umetničko društvo „Lala“ iz Ečke  četvrti put je domaćin festivala čiji je cilj okupljanje, upoznavanje i druženje dece iz okruženja uzrasta od 8 do 15 godina.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

IMG_3889

Stariji članovi našeg društva mogu sebi da priušte gostovanja u inostranstvu, i stoga smo odlučili da i na naše male umetnike prenesemo festivalsku atmosferu. Potvrda da u tome uspevamo jesu i brojna ostvarena prijateljstva”, izjavio je član organizacionog odbora festivala Ervin Gazdag.

IMG_3877

Deca iz „IV Osnovne škole” iz Celja, u roku od nekoliko meseci po drugi put borave u Zrenjaninu i Ečki. Tokom manifestacije „Evropsko selo” bili su gosti našeg grada i tom prilikom je uspostavljena saradnja sa osnovnom školom „Đura Jakšič” iz Zrenjanina.

„Prilikom prve posete bilo nam je izuzetno lepo, i zato smo se radovali ponovnom dolasku. Vi ste izuzetni domaćini” poručila je Karin Treper iz 4. Osnovne škole Celje.

Traperova je dodala da se mališanima iz Celja sviđa festival jer se ovde druže, upoznaju druge kulture i „imaju priliku da vide da smo svi isti a da je jedina razlika među nama – jezik koji koristimo”.

IMG_3863

Uspostavljena međunarodna saradnja biće nastavljena već sledećeg meseca kada će školarci iz Zrenjanina uzvratiti posetu vršnjacima u Celju.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh