I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Otvaranje distributivnog centra „Gomex“ – šansa za nova radna mesta

Izvršni direktor za finansije kompanije „Gomex“ Dragan Ranisavljević i gradonačelnik Zrenjanina mr Ivan Bošnjak, potpisali su danas Ugovor o otuđenju neizgrađenog građevinskog zemljišta u Industrijskoj zoni Jugoistok.

Vrednost investicije iznosi između 700.000 i milion evra, saopšteno je medijima.

IMG_3284 OBRADA

Na zemljištu površine 4.800 kvadratnih metara, kompanija „Gomex“ planira da izgradi Distibutivni centar za meso i mesne prerađevine. Ova kompanija uplatiće u gradski budžet 42.000 evra, i nadoknadu za opremanje građevinskog zemljšta.

PerSu marketi

„Ovo je veoma značajan investicioni projekat za našu kompaniju – jer je namenjen zaokružavanju veoma bitnog procesa snabdevanja naših prodavnica mesom i mesnim prerađevinama. Na ovaj način ćemo ostvariti kvalitetnije i pravovremeno snabdevanje potrošača tim proizvodima“, rekao je Dragan Ranisavljević, finansijski direktor „Gomex“-a.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

IMG_3313 OBRADAOn je dodao da će se u budućem Distributivnom centru velike količine nabavljenog mesa obrađivati i pakovati , dok će se gotovi proizvodi od mesa i mesnih prerađevina čuvati u posebnim rashladnim komorama – nakon čega će se sa jednog mesta distribuirati po „Gomexovoj“ maloprodajnoj mreži.

„Na taj način ćemo optimizovati proces snabdevanja i postaćemo nezavisni – jer će sve biti u našoj kontroli pa ćemo biti u mogućnosti i da ispoštujemo potrebe naših maloprodajnih objekata, a samim tim i potrošača“, dodao je Ranisavljević.

Gradonačelnik Zrenjanina mr Ivan Bošnjak danas je istakao da je potpisivanje ovog ugovora još jedan dokaz dobre saradnje između lokalne samouprave i kompanije „Gomex“.

„Nakon dužeg vremena smo dobili priliku da prodajemo građevinsko zemljiše, a posebno mi je drago što je u pitanju domaći investitor-koji će izgraditi Distributivni centar za potrebe domaćeg tržišta. Nadam se da ćemo uskoro imati priliku da vidimo završen objekat „, rekao je Bošnjak.

On je danas istakao da će se „grad potruditi da ispuni sve što se od njega očekuje, kao i da će novac koji ostvari od ove investicije biti uložen u dalje privlačenje investitora i uređenje zemljišta za njihove buduće investicije“.

Izgradnja Distributivnog centra biće od velike važnosti i za brojne dobavljače iz oblasti mesne i prerađivačke industrije.

Najpozitivniji efekat realizovanja ove investicije biće otvaranje novih radnih mesta i pružanje šanse brojnim nezaposlenim građanima da dođu do zaposlenja.

IMG_3288 OBRADA

Radovi na izgradnji će početi u septembru i ukoliko se budu odvijali predviđenom dinamikom – Distributivni centar će biti otvoren do kraja ove godine.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh