I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Otvara se mogućnost za povoljne kredite u poljoprivredi

U Zrenjaninu je danas potpisan Sporazum o saradnji Garancijskog fonda AP Vojvodine i Grada Zrenjanina koji će otvoriti mogućnosti za razvoj malih i srednjih preduzeća, a naročito poljoprivrednih gazdinstava.

Sporazum su potpisali gradonačelnik Čedomir Janjić i direktror fonda Goran Vasić.

garancijski-fondJanjić je podsetio javnost da je lokalna samouprava nedavno izdvojila značajnu pomoć za poljoprivredne proizvođače.

– Pre dva meseca smo izdvojili 10 miliona za subvencionisanje kamata za kratkoročne kredite poljoprivrednicima, a sa Garancijskim fondom ćemo moći još ozbiljnije da pomognemo ne samo poljoprivrednicima već i našim preduzetnicima, rekao je gradonačelnik.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
PerSu marketi

Nakon potpisivanja današnjeg „krovnog“ sporazuma, ubrzo će biti potpisan i drugi koji će poljoprivrednicima doneti konkretne podsticaje.

– Drugi sporazum će se odnositi na poljoprivredu i na naše kreditne linije. Uslediće raspisivanje konkursa koji će omogućiti poljoprivrednicima sa teritorije Grada Zrenjanina da dođu u mogućnost da izvrše neku kapitalnu investiciju uz pomoć kreditne linije sa rokom otplate od 5 do 7 godina. U bazičnoj varijanti koju mi sada imamo, te linije prate maksimalne kamatne stope od 7,5% fiksno, a uz obećane subvencije koje će obezbediti lokalna samouprava, uspećemo da ih smanjimo na 2 do 4%. Ovo je dobra šansa da naši poljoprivrednici dođu do nove mehanizacije, sistema za zalivanje, protivgradnih mreža, rekao je Vasić.

Danas je najavljeno i da poljoprivredni proizvođači neće morati da predaju dokumentaciju u Novom Sadu, već u prostorijama lokalne samouprave.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh