I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Pozorište Zrenjanin
Aktuelno

Otkrivamo: Koje dnevne novine čitaju Banaćani

U Banatu, kao i ostatku Srbijem najviše se čita žuta štampa, a ubedljivo najprodavaniji dnevni list na kioscima je „Alo“, pokazuju podaci najvećeg distributera štampe za severni i srednji Banat, zrenjaninske firme „Banat press“.

Ova firma štampom pokriva oko 70% tog tržišta, a ovih dana je iznela najsvežije podatke o prodaji i novinama koje se najčešće kupuju.

 

Dnevni list „Alo“ koji čitaoce osvaja i atraktivnim naslovima i niskom cenom, prate „Blic“, zatim „Kurir“, „Večernje novosti“, a onda i „Politika“.

Fordomanija

Poslednjih godina pad prodaje novina je drastičan, a statistika ukazuje da u Banatu oko 4% stanovništva kupuje dnevne novine, dok se na nivou Srbije taj procenat kreće oko 5 odsto.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Rast prodaje novina u ovoj godini zabeležen je u maju i oktobru uz pretpostavku da su tome doprinele majska poplava i vojna parada. Svi ostali meseci beleže pad prodaje i do 12% kad se uporedi sadašnji sa istim mesecom u prethodnoj godini.

Foto: B92

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh