I love Zrenjanin portal

  • Nexe
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Osveštani temelji budućeg hrama na Bagljašu

U zrenjaninskom najmnogoljudnijem naselju Bagljaš, osveštan je temelj budućeg hrama „Vaznesenje Gospoda Isusa Hrista“.

Čin osveštavanja obavio je Vladika banatski Nikanor, u prisustvu Vladike sremskog Vasilija, sveštenstva iz zrenjaninskih hramova i predstavnika Gradske uprave predvođenih gradonačelnikom Ivanom Bošnjakom.

nikanor-osvestavanje-hrama-bagljas
„Prošlo je nekoliko stotina godina od kada se u ovom gradu gradio veličanstveni hram kakvog gradi ova generacija. Za nas pravoslavne Srbe ovo je velika radost jer ovaj grad to zaslužuje da pored drugih objekata koji su potrebni našem narodu – školama, bolnicama, kulturnim ustanovama  –  bude izgrađen i hram kao mesto razgovora čoveka sa Bogom. Nadamo se da će ovaj hram biti građen prilozima više ljudi i institucija i neverujem, ne želim i ne tražim da se ovaj hram završi brzo. Neka se gradi onako kako može i onako kako su se gradili hramovi koje su podizali naši sveti preci„, rekao je vladika Nikanor velikom broju okupljenih građana, najviše meštana Bagljaša.

svestenstvo-hram-bagljas-vladike
Gradonačelnik Zrenjanina Ivan Bošnjak bio je vrlo kratak rekavši pred skupom „Nastavićemo, gradićemo“, potvrdivši time da će Grad nastaviti da podržava izgradnju objekta. Obećanje koje je lokalna samouprava dala u vezi pomoći u prvoj fazi gradnje, ispunjeno je izdvajanjem 1,5 miliona dinara.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
I Taxi Zrenjanin

Izgradnja hrama „Vaznesenje Gospoda Isusa Hrista otpočela je u oktobru 2011. godine kao potreba najvećeg zrenjaninskog naselja Bagljaš da ima svoj sveti hram. Gradnja je izvesno vreme stajala s obzirom da nije bilo sredstava za njen nastavak, sve do juna ove godine kada je izlivena ploča.

nacrt-buduceg-hrama

Nakon osveštavanja temelja počeće izgradnja objekta od 300 kvadrata, a prvi kontigent cigala od 70.000 komada nedavno je obezbeđen.

Hram, koji je u osnovi trobrodna bazilika, biće visok 18,5 metara.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh