I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Aktuelno

Oštre reakcije društva za zaštitu životinja povodom trovanja u Radojevu

Društva za zaštitu i brigu o životinjama oštro su reagovala na nedavni pomor divljih životinja u atarima sela Radojeva. Pre nekoliko dana lovci su zatekli oko 30 uginulih srna, dva pronađena mišara i jednog orla belorepana.

pomor

U najkraćem roku alarmirane su inspekcije koje su izašle na teren, a prem anezvaničnim podacima uzrok trovanja su pesticidi koje je upotrebljavao vlasnik poseda na kom su životinje uginule.

Ove navode potvrđuje i Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije.

I Taxi Zrenjanin

– Tokom isnpekcijskih ndzora na licu mesta videle su se i žrtve, i ostaci pesticida, a postoji i priznanje: korišćen je preparat na bazi broma. Čekaju se zvanične analize uzroka uginuća svih navedenih životinja. Zapisnici su tu, ovlašćenja za podizanja odgovarajućih prijava pravosuđu postoje. Ne postoji ni jedan razlog da se u ovom slučaju ne postupa promptno i da područno nadležni javni tužilac ne podigne optužnicu za niz postupaka teškog ugrožavanja životne sredine i uništavanja strogo zaštićenih i zaštićenih vrsta divlje faune. Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije tvrdi da jedino javno objavljena pravosnažna presuda u ovom slučaju može da doprinese rešavanju ovog teškog problema u životnoj sredini. Svi drugi ishodi kod ovako jasnog krivičnog dela pobudili bi sumnje na koje ne želimo da pomišljamo u ionako opterećenom drušvu u kome živimo, navelo je to Društvo u svom saopštenju.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Podsećamo, uginule životinje pronađene su na samo jednoj parceli od 50 hektara što jasno ukazuje da postoji jedan, najverovatnije hemijski uzrok trovanja.

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh