I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Osobe sa poteškoćama u mentalnom razvoju uključiti u društvene tokove

rsz_ucesnici_seminara

U Kristalnoj dvorani je proteklog vikenda održan seminar „Inkluzija za sve“, sa ciljem da se građanima Zrenjanina omogući uvid u sposobnosti lica sa intelektualnom ometenošću, kao i uvid u strategije za podršku njihovog uključivanja u društvo. Jedan od načina da se osobe sa poteškoćama u mentalnom razvoju uključe u redovne tokove, svakako jesu sportska takmičenja.

– Zahvaljujem se deci iz škola „9. maj“ i „Jovan Jovanović Zmaj“, koja su učestvovala u praktičnom delu projekta, kao i svim učesnicima seminara – istakao je koordinator seminara i trener Hendi sporta, Borislav Nuhanović.

U okviru seminara održan je i praktični deo, odnosno fudbalska utakmica u kojoj su deca sa intelektualnom ometenošću igrala fudbal zajedno sa vršnjacima iz redovne populacije. Organizatori seminara su bili USAID i „Specijalna olimpijada Srbije“, a domaćin Hendi sport, sportski klub za decu i omladinu sa posebnim potrebama.

Fordomanija

 

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh